Vuoden 2018 viestintäkonsultti siirtää kruununsa seuraavalle - SEK

23.05.2019
Blogi

Vuoden 2018 viestintäkonsultti siirtää kruununsa seuraavalle

SEKin oma viestinnän huippuosaaaja Essi Orama pokkasi viime vuoden Finnish Comms Awardseissa kaikkien aikojen ensimmäisen vuoden viestintäkonsultti -tittelin. Perusteluina valinnalle olivat muun muassa Essin aito intohimo asiakkaan liiketoimintaan sekä haasteiden ratkaisemiseen. Vuosi on vierähtänyt, ja nyt on tullut aika siirtää vuoden viestintäkonsultin kruunu seuraavalle alan ammattilaiselle.

Essi, sinut valittiin vuosi sitten Finnish Comms Awardseissa ihka ensimmäiseksi vuoden viestintäkonsultiksi. Miltä valinta tuntui?

Hienoa, että tällainen palkinto on otettu mukaan Finnish Comms Awardseihin. Vaikka kyseessä onkin yksilötunnustus, löytyy sen takaa vahva tiimityö ja kollegoiden sekä asiakkaiden tuki tekemiseen. Palkinnon voittaminen oli yllätys ja olen tosi otettu kunniasta. Viestintäkonsulttien tärkeimpiä tehtäviä on saada asiakkaat loistamaan, ei yleensä itse paistatella parrasvaloissa.

Mitä tästä valinnasta on seurannut, ja kuinka vuosi on noin muuten mennyt?

Mielestäni juhlat juhlitaan täysillä ja sen jälkeen on aika taas suunnata kohti uusia haasteita ja kommelluksia. Parhaat tulokset syntyvät, kun on aitoa tunnetta mukana sekä koko tiimi puhaltaa yhteen hiileen. Minulla on tosi mahtava työyhteisö. Olen SEKissä saanut kokeilla siipiäni ja myös epäonnistua. Saan aina kannustusta ja tukea työssäni. Ehkä hyvän työyhteisön merkki onkin se, että uskaltaa jahdata omia unelmiaan ja tähdätä korkeallekin. SEK on nimenomaan ihmisten toimisto.

Millä mielin siirrät vuoden viestintäkonsultin kruunun seuraavalle ensi viikon Finnish Comms Awards -gaalassa?

On kiva päästä näkemään viestinnän huipputekijöitä ja -asiakkaita gaalassa. Odotan hauskaa iltaa ja paljon naurua – juhlia kannattaa aina kun siihen on aihetta. Gaala on samalla koko porukalle kiitos kuluneesta työvuodesta, ja se tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua myös muiden alan ammattilaisten kanssa. Meillä on täällä Suomessa osaamista tehdä todellista maailmanluokan viestintää! Viestinnän tekijöiden arvostus yhteiskunnassa ja asiakkaiden keskuudessa on vahvistunut, mutta sen eteen täytyy edelleen tehdä töitä. Viestinnän ja markkinoinnin pitää olla mukana liiketoiminnan keskeisissä päätöksissä, ei pelkästään sivuosassa!

Millaisia vinkkejä antaisit seuraavalle, 28.5. valittavalle, vuoden viestintäkonsultille?

Mielenkiintoista nähdä, kuka palkinnon tänä vuonna saa. On tosi hienoa, että perinne jatkuu: kanna tittelisi ylpeydellä ja ilolla sekä jaa osaamistasi muille.

Ja lopuksi vielä Essin kolme vinkkiä uraansa aloitteleville viestinnän ammattilaisille:

  1. Tärkeintä on tehdä asioita sydämellä ja intohimolla. Kaiken muun voi opetella!
  2. Verkostoidu! Verkostot ovat vahvuus. Asioita ei tarvitse tai pidäkään osata tehdä yksin, vaan sekä työpaikan sisältä että sen ulkopuolelta voi löytää ne oikeat ihmiset ja osaajat, jotka voivat auttaa.
  3. Älä pelkää epäonnistumista.

Kiitos Essi ja isot onnittelut jo näin etukäteen tulevalle vuoden viestintäkonsultille!

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)