Uusi vuosi toi taloon uudet sekkiläiset – haastattelussa Niclas ja Lauri - SEK

29.01.2021
Uutiset

Uusi vuosi toi taloon uudet sekkiläiset – haastattelussa Niclas ja Lauri

Uuden vuoden myötä SEKiin saatiin uusia kasvoja Niclas Runebergin sekä freelancer-tauolta takaisin riveihin palaavan Lauri Tiaisen muodossa. Missä tunnelmissa kaksikon alkutaival tuoreina sekkiläisinä on sujunut? Entä mikä luovan työn tekijöitä tällä hetkellä inspiroi eniten?

Kuka olet ja mistä tulet?

Niclas, Copywriter: Olen Niclas Runeberg – kuudennen sukupolven tarinankertoja Porvoosta. Sen verran on tullut muutettua matkan varrella, että paikkoja mistä tulen on monta. Perhe löytyy tällä hetkellä Espoosta.

Lauri, Digital Creative: Olen Lauri Aatos Tiainen ja palailen pienen freelancer-tauon jälkeen takaisin SEKille.

Mikä sai sinut hakemaan SEKiin?

Lauri: Minulle tarjottiin mahdollisuutta päästä toteuttamaan 3D:tä, liikegrafiikkaa ja auttamaan suunnittelussa tuttuun ympäristöön – vanhaan kunnon Erkelenziin. (toim. huom. Erkelenz on yksi SEKin luovista tiimeistä)

Niclas: Siirryin marraskuussa SEKiin hasan & partnersilta. SEK on maineikas toimisto, joka vuodesta toiseen on herättänyt minussa mainoskateutta. Kun suomalainen, ikoninen brändi tekee hyvää kommunikaatiota, kotiosoite on yllättävän usein SEK. If you can’t beat them, join them!

Mikä on parasta siinä, mitä teet?

Niclas: Ideointisessiot omassa tiimissä ja ideoiden esittäminen asiakkaalle. Se hetki, kun palat loksahtavat paikoilleen omassa päässä ja tiedät että olet jonkin suuren äärellä.

Lauri: Parasta on varmasti uuden opettelu. Hauska nähdä, miten uudet opit taipuvat ideoita seuratessa, ja minkälaisia uusia mahdollisuuksia uudet softat tarjoavat.

Mikä inspiroi juuri nyt?

Lauri: Tällä hetkellä on aika paljon inspiraation lähteitä. Tuoreimpana varmaan Houdini (ohjelma, vaikka oli se tyyppikin ihan siisti), Harari, Gabriel García Márquezin One Hundred Years of Solitude ja 2021.

Niclas: Juuri nyt inspiroi talvi ja lumi, vanhat vinyylit ja The Office-sarja.

Kerro parhaat etätyövinkkisi!

Niclas: Kävely-ideointi-sessiot. On ihmeellistä, miten ajatukset kulkee, kun jalatkin kulkee ja ympäristö “elää”.

Lauri: Rauhallisesta ympäristöstä on apua. On myös hyvä olla kunnolliset liikunta- ja venyttelyrutiinit, joita voi sitten rikkoa ja istua monta tuntia täysin staattisesti.

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)