Työelämä on suhteellista

Laura Mertano

Laura Mertano

Kirjoita nimesi paperille. Piirrä sen ympärille kehä, johon kirjoitat kaikkia sinua ammatillisesti tukeneiden, kannustaneiden, kykyihisi uskovien ihmisten nimet. Hyvä, jos kehällä on useita nimiä. Hienoa, jos siellä on muitakin kuin entisiä tai nykyisiä esimiehiäsi – koska heidän työhönsä esimiehenä kuuluisikin olla siellä. Ehkä siellä on muutaman vanhan, aina sinua auttaneen opiskelukaverisi, ystäväsi tai puolisosi nimi – upeaa!

Nämä ihmiset ovat työelämäsi sponsoreita. Tukijoita, jotka uskovat sinuun. Kuuntelevat ja sparrailevat työelämäsi käänteitä kanssasi. Ja aina tilanteen tullen pitävät huolen siitä, että juuri sinun nimesi nousee esiin, kun kykyjesi kaltaista ihmistä etsitään. Olipa sitten kyseessä työpaikka, luottamustoimi, paneelikeskustelu – tai julkinen esiintyminen. Kaiken tämän voit saavuttaa tietenkin ilman yhtään tukijaa. Mutta jos uskot joskus kaipaavasi apua, on aika miettiä keiden nimet kehällesi haluaisit.

Miehet ovat aina olleet parempia verkostoitumaan työelämässä. Enkä nyt kritisoi hyvä veli -järjestöjä, herrainklubeja ja muita naisilta suljettuja kamareita. Sillä todellakin: mikään ei ole estänyt naisia muodostamasta omia vastaavia järjestöjään, eikä muuten estä edelleenkään. Järjestäytyminen naisverkostoihin virallisten järjestöjen ulkopuolella onkin riemukkaasti lisääntynyt ja mielenkiintoisia sisältöjä tarjoilevia, vain naisille tarkoitettuja verkostoja on tarjolla lähes joka toimialalla: Aallossa kauppatieteiden opiskelijan perustamaMimmit sijoittaatarjoaa opastusta vaurastumiseen ja tuo nuoria naisia yhteen sijoittamisbrunsseillaan. New Yorkista lähtöisin oleva Ladies Wine & Design kerää luovia naisia säännöllisesti yhteen myös Helsingissä.

Rennosti kiinnostavan aiheen ympärille rakennetut tapahtumat sopivat niillekin meistä, jotka eivät tunne kukoistavansa small-talkissa.

Verkostot ovat tärkeitä, koska konkreettisten suhteiden lisäksi verkostoitumalla kasvaa myös itseluottamus. Ja sitähän tarvitaan. Tasa-arvon toteutumisen jarruna työelämässä on liian usein naisten heikko usko omiin kykyihinsä. Hyvä esimerkki ovat rekryilmoitukset: naiset hakevat avointa paikkaa vain jos täyttävät 100 prosenttisesti hakemuksessa listatut vaatimukset.  Miehet kokevat olevansa riittävän hyviä, jos täyttävät 60 prosenttia vaatimuksista. Itseluottamuksella on tässä, kuten palkankorotuksenkin pyytämisessä, iso merkitys. Aina kun puhumme tasa-arvoisemmasta työelämästä, joku kommentoi valitsevansa tehtävään aina kyvyiltään parhaan ihmisen, sukupuoleen katsomatta. Mutta saako hän varmasti parhaan osaamisen omaavan hakijan valitsemalla sen, joka uhkuu itseluottamusta? Osaamista ja kyvykkyyttä riittää tunnetusti naisillakin, mutta itseluottamuksessa meillä on vielä kehitettävää. Mutta jos uskomme tilastoja ja sitä, että naishakija hakee työpaikkaa vasta kun kaikki kriteerit täyttyvät, on naishakijan kompetenssi aina taatusti paremmin kohdillaan.

Kasvatetaan, vaalitaan, hellitään ja haastetaan me naiset siis omia verkostojamme, sillä se on ammattitaidon lisäksi työelämän arvokkainta omaisuuttamme. Ja sitä paitsi verkostoituminen, tapahtuipa se sitten baarissa tai palaverissa, on aina hauskaa.

Laura Mertano
SEKin Client Group Director, joka aikoo viettää tänä vuonna naistenpäivää baarissa –muiden alan naisten parhaassa seurassa.

MADWOMEN 2019: Suhteilla töihin?
Open-mic afterwork 8.3. 16-18  / Why Join The navy when you can be a pirate / Annankatu 28.

 

Laura Mertano

Laura Mertano

SEKin Client Group Director, joka aikoo viettää tänä vuonna naistenpäivää baarissa –muiden alan naisten parhaassa seurassa.

Saattaisit pitää myös näistä