25.01.2019
Uutiset

Susilauma jatkaa kasvuaan – uutta verta viestintään, luovaan tiimiin ja projektijohtoon

Uusi vuosi toi SEKin riveihin seitsemän huippuammattilaista. Viestinnän tiimiä vahvistavat viestintäkonsultti Sanna Puutonen ja viestinnän harjoittelija Roope Huotari. Projektiosaamista taloon tuovat projektijohtaja Ville Koivisto ja projektipäällikköinä aloittaneet Matti-Pekka Lehtinen ja Suvi Uotila. Luovien joukkoon astuvat luovat suunnittelijat Roope Sandberg ja Miikka Vento.

Kuten tapoihin kuuluu, istutimme uudet sudet tulokastenttiin Salmisaaren palmunlehvien alle. Selvisi, että seitsikkoa yhdistävät ainakin luovuus, näkyvä rooli Suomen mediakentässä sekä rakkaus kausipulliin.

Mikä toi sinut SEKiin?

Roope S: SEK on kolmen taiteilijan perustama firma, ja visuaalisen suunnittelun taso on täällä ihan omaa luokkaansa. Arvostan, että toteutus maltetaan viedä loppuun saakka – hinkkaamiselle on toisinaan paikkansa!

Sanna: Brändi, viestintä ja markkinointi eivät ole toisistaan irrallisia asioita, mutta niiden tuloksellinen kehittäminen vaatii osaamista monelta eri alalta. Minut veti SEKiin mahdollisuus päästä työskentelemään aidosti monialaisessa tiimissä, alan parhaiden tekijöiden kanssa.

Miikka: Firman pitkä ja värikäs historia kiehtoo. Tuntuu, että kaikkien alan vanhojen tekijöiden ja SEKin tie on jossain kohtaa ristennyt. On hienoa olla osa pitkää jatkumoa.

Kumoa omaa toimenkuvaasi koskeva myytti.

Ville: Mielikuvat mainosalan glamourista istuvat yllättävän tiukassa. Valtaosa hommista tehdään kuitenkin toimistossa, ei esimerkiksi eksoottisissa kuvauskohteissa ympäri maailman.

Suvi: Projektipäällikön roolissa tärkeintä on kyky tehdä töitä tiimin kanssa ja todella ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa. Diivan tai diktaattorin ennuste on näissä hommissa lyhyt!

Miikka: Kaikki copywriterit eivät ole kovin hyviä oikein kirjoittamisessa, eikä tarvitsekaan olla. Olemme tarinankertojia, emme kielipoliiseja.

Mistä muusta sinut tunnetaan?

M-P: Olen näytellyt muun muassa Salkkareissa ja Joonas Nordmanin Pelimies-sketsisarjassa. Ennen SEKiä kiersin maailmaa Alman kiertuekitaristina.

Suvi: Olet saattanut jutella kanssani aiemmin, mikäli olet tilannut taksia puhelimitse 2010-luvun alkupuolella. “Taksi Helsinki, hyvää päivää/huomenta/iltaa!”

Ville: Minut on esitelty Miss Mix -lehdessä “Viimeinen vilkaisu” -palstalla. Kyseessä oli elokuun numero.

Mikä inspiroi sinua juuri nyt?

Suvi, Roope S ja Sanna: Runebergin tortut ja laskiaispullat!

Roope H: Lumi- ja pakkaskaaoksen keskellä on parasta käpertyä viltin alle ja rentoutua. Ruudussa pyörii nyt Babylon Berlin, ja lukulistalla on Juha Hurmeen Niemi. Podcasteista taas kuuntelussa on Antti Holman ”Auta Antti!”, jossa tämä ”ei-minkään-alan ammattilainen” antaa elämänohjeita kaikkeen maan ja taivaan välillä.

M-P: Hylkeet inspiroivat. Kuulin juuri, että niitä saattaa nähdä uiskentelemassa Salmisaaren edustalla. Samuli Edelmanin klassikkobiisi Ihana valo säestää työmatkoja päivien kirkastuessa.

Kuka kehui sinua viimeksi, ja mistä?

Roope H: Mentorini Joonas oma-aloitteisuudesta – kiitti Joonas!

Sanna: Sain tiimikavereilta WhatsAppin välityksellä timanttiemojin ja kehuja näkemyksellisyydestä ja napakkuudesta. Jos sama meno jatkuu, voin kuulemma ansaita prinsessaemojin tai jopa tiaran!

Roope S: Presentoimme voitettua keissiä koko firmalle, mistä olen päivän mittaan saanut työkavereilta paljon kehuja. Lisäksi M-P kehui hetki sitten sukunimeäni, joka kuulemma tuo mieleen Daruden tuotannon.

M-P: Heti lähtee Sandstorm soimaan, kun ukko kävelee sisään!

Tervetuloa taloon Matti-Pekka, Miikka, Roopet, Sanna, Suvi ja Ville!

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)