SEKin rivit täydentyvät kahdella osaajalla – tervetuloa taloon Laura ja Susanna! - SEK

30.03.2022
Blogi

SEKin rivit täydentyvät kahdella osaajalla – tervetuloa taloon Laura ja Susanna!

Juuri SEKissä aloittaneet Laura Syväniemi ja Susanna Rapp ovat sopeutuneet susilaumaan sulavasti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Viestintäkonsultti Susanna ja copywriter Laura tuovat taloon vuosien kokemusta ja uutta näkemystä. Annetaan uusien sekkiläisten kertoa itsestään lisää!

Kuka olet ja mistä tulet?

Susanna:
Olen Susanna Rapp, Suskiksin kutsutaan. Olen tehnyt monipuolisesti viestintäalan töitä, viimeisimpänä yritysviestintäkonsulttina Cocommsissa. Sitä ennen toimin muun muassa politiikan parissa ja toimittajana. Minua voisikin siis kutsua viestinnän generalistiksi, jolta luonnistuu viestinnän strateginen suunnittelu, sisällöntuotanto ja valmennukset. Erityisesti yhteiskunnalliset ja kaikki ruokaan liittyvät aiheet sytyttävät.

Laura:
Olen Laura Syväniemi, copywriter. Olen työskennellyt aiemmin laajasti erilaisissa markkinoinnin työtehtävissä, muun muassa tapahtumamarkkinoinnin parissa sekä toiminut yrittäjänä ja vaikuttanut startupin johtoryhmässä. Viimeisimpänä olen työskennellyt NORD DDB Helsingillä.

Miksi juuri SEK?

Laura:
SEKin työnantajamielikuva tuntui omalta. Olen ollut aiemmin pienissä toimistoissa, joten oli myös kiinnostavaa siirtyä isoon taloon. SEKissä on pitkän linjan osaamista ja saman katon alta löytyy paljon eri osaamisalueiden ammattilaisia. Talossa on jo ensinäkemältä paljon lahjakkaita ihmisiä, joilta voi ammentaa oppeja omaan tekemiseen.

Susanna:
Minua kiehtoi se, kuinka SEKissä luovuus ulottuu jokaiseen tiimiin. Tietysti isot ja kiinnostavat asiakkaat, monipuoliset projektit ja mahtavat ihmiset vetivät myös puoleensa. Jo näin muutaman viikon kokemuksella voin sanoa, että talossa on mahtava energia ja tekemisen meininki.

Mikä on parasta työssäsi?

Susanna:
Erilaisten ihmisten kohtaaminen. Sisällöntuotannossa saa haastatella paljon eri alan asiantuntijoita ja jokaiselta oppii jotain uutta. Heidän näkemyksiensä sparrailu ja kiteyttäminen kiinnostavasti ja ymmärrettävästi on palkitsevaa. Saan tutustua työssäni laajalla skaalalla kaikenlaisiin aloihin ja se on mielestäni todella kiinnostavaa.

Laura:
Olen sitä mieltä, että meidän työmme on maailman hauskin duuni! Luova ongelmaratkaisu, konseptointi ja strategian kanssa yhteen loksahtavat
oivallukset antavat itselle paljon. Lisäksi ideointivaiheessa työ on parhaimmillaan kuin leikkimistä, josta maksetaan palkkaa.

Onko sinulla jokin työn tekemisen motto?

Susanna:
Älä oleta on tärkein työelämässä saamani oppi. Tämä koskee oikeastaan kaikkia asioita, ihmissuhteista eri työelämän tilanteisiin. Kysymällä ja kuuntelemalla pääsee pitkälle, oletukset johtavat usein harhaan.

Laura:
Minulla ei ole mottoa, lähinnä vaan huonoja vitsejä.

Kerro vielä lukijoille itsestäsi jotain sellaista, mitä ei ensinäkemältä arvaisi!

Laura:
Olen kouluttautunut sukellusoppaaksi Thaimaassa. Lisäksi tein aikanaan tapahtumastailausta Australiassa, jossa kukat olivat usein isossa roolissa. Kun kukkabuumi iski Suomeenkin, opetin workshoppeja ja kirjoitin aiheesta kirjan nimeltä Blossom.

Susanna:
Olen innokas, mutta aloitteleva palstaviljelijä. Joka vuosi menee vähän paremmin, eikä tässä harrastuksessa tarvitsekaan tavoitella täydellisyyttä. Käsittelyssäni ainakin perunat ja pavut menestyvät! Palstoilla erityisesti vanhemman väen kanssa jutustelu ja vuosien kokemuksella jaetut vinkit viljelyyn ovat opettaneet paljon.

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)