24.09.2020
Uutiset

SEKin nuoret suunnittelijat saivat tunnustusta Vuoden Huipuissa

Vuoden Huipuissa palkittiin alan nousevia kykyjä erityisellä Nousevat Huiput -maininnalla. Nuorten luovien listalle pääsy on kunniamaininta työstä, joka on vaikuttanut laadukkuudellaan tai luovuudellaan. Lahjakkaat nuoret suunnittelijamme Samuel Räikkönen ja Jenni Pasanen lunastivat ansaitut paikkansa listalta.


Onneksi olkoon Samu ja Jenni! Palamme halusta tietää, miten olette päätyneet tähän pisteeseen?

Samu: Kaiken takana on sisälläni asuva pieni nörtti, sillä päädyin mainostoimistoon ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana, hieman sattuman kautta koodariksi. Tämä osoittautuikin hyväksi tavaksi saada jalkaa oven väliin ja toimistomaailma vei mennessään. Päädyin SEKille erinäisten mutkien kautta hieman yli vuosi sitten. Monenlaista on tietysti matkan varrelle jo mahtunut, mutta olen erittäin kiitollinen tästä tunnustuksesta.

Jenni:
Olen piirtänyt lapsesta asti ja sen myötä yläasteella heräsi kiinnostus graafikon uraa kohtaan. Graafista suunnittelua opiskellessani innostuin animoinnista ja 3D:stä. Muutaman mutkan kautta päädyin SEKille tämän vuoden maaliskuussa. Hienoa saada maininta näin kovassa joukossa.


Mistä luovuutenne kumpuaa?

Jenni: Animaattorina minulle on tärkeää, että asiat liikkuvat kauniisti ja soljuvasti. Jo pienenä Disney-elokuvia nähdessäni vaikutuin siitä, kuinka kauniisti animaatioiden taustat ja hahmot liikkuivat. Sieltä löysin jo varhaisen inspiraation ja tajusin, että tämä on minun juttuni!

Samu: Minulle inspiraatio ja intohimo alaa kohtaan löytyy hyvin maanläheisten asioiden kautta. Intohimoni on tehdä mainontaa ihmisille, jota se ei kiinnosta tippaakaan. Haluan saada ihmiset puhumaan, innostumaan ja yllättymään – oli kyseessä sitten yksittäinen mainos tai isompi kampanja. Koen, että olen onnistunut työssäni, kun näen jonkun laittavan kaupassa ostoskoriin tuotteen, jonka parissa olen työskennellyt.


Miten luovuus näkee arjessanne?

Jenni: Luovuus näkyy ainakin ruoanlaitossani, ei tosin välttämättä makuhermoille suotuisalla tavalla. Kokatessa yhdistelen luovasti erilaisia ruoka-aineita ja lähes joka kerta pääsee yllättymään, suuntaan tai toiseen. Koen kuitenkin, että luovuus näkyy kaikessa mitä teen. Jopa huonekasvini edustavat intohimoani kaunista liikettä kohtaan, sillä leikkaan, vääntelen ja ohjailen niitä naruilla, jotta ne kasvavat erikoisiin muotoihin.

Samu: Töiden lisäksi teen myös musaa sekä tykkään valokuvata. Konkreettisimmin haluaisin ajatella luovuuden näkyvän ongelmanratkaisukyvyssäni. Mihin tahansa arkiseenkin ongelmaan löytyy ratkaisu – eikä toivottavasti aina se kaikista ilmeisin vaihtoehto. Muistan tämän jo kirkkaasti kouluajoiltani, kun olin huono heräämään aamuisin ja myöhästymisille piti keksiä perusteluita. En nyt halua ylpeillä, mutta jostain syystä selitykseni menivät läpi, kun taas kaverit jäivät opettajalle saman tien kiinni.


Mitä haluaisitte sanoa tuleville nouseville huipuille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneita alasta?

Samu: Alalle haluaville ja miksei jo siellä oleville, haluaisin sanoa, että on tärkeää pitää aistit valppaina. Tärkeintä on se, että kykenee ymmärtämään maailmaa ja tarkastelemaan isoa kuvaa. Omat intohimot ovat tärkeitä ja niistä on hyvä pitää kiinni, mutta omasta kuplasta on myös hyvä päästä ajoittain ulos. Se kehittää valtavasti ja vie eteenpäin.

Jenni: Tämä ala on siitä hieno, että erikoistumismahdollisuuksia on niin paljon. Se on yksi parhaista jutuista. Koulutus tällä alalla on toki tärkeää, mutta ei elinehto. Intohimo ja palo alaa kohtaan ratkaisee.


Mikä on parasta työssänne?

Jenni: SEKissä parasta on yhteishenki ja ihmiset. Tämän lisäksi SEKissä pääsee tekemään hienoja ja monipuolisia projekteja erilaisten asiakkaiden kanssa. Koen, että luovuudelle annetaan tilaa ja sille varataan myös aikaa. Luovuutta arvostetaan talossa paljon.

Samu:
Komppaan Jenniä, SEK on täynnä mahtavia ammattilaisia. Se, että on ympäröitynä luovilla ihmisillä, ruokkii myös omaa luovuutta ja ammattitaitoa valtavasti. Tämän jengin kanssa pääsee inspiroitumaan päivittäin. Kuten Vuoden Huiput osoittivat, talossa on tekijöitä nousevista huipuista Platinahuippuun. SEKissä kiehtoo myös se, että koen olevani osa pitkää jatkumoa – täällä on mahdollisuus jättää oma jälki ikonisten suomalaisten brändien historiaan.


Haluamme vielä koko SEKin voimin toivottaa suunnattomasti onnea lahjakkaille nouseville huipuillemme, Samulle ja Jennille!

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)