Peliä ei ratkaise tähtipelaaja, vaan koko joukkue - kannustava organisaatiokulttuuri saa luovuuden kukoistamaan - SEK

13.04.2022
Blogi

Peliä ei ratkaise tähtipelaaja, vaan koko joukkue – kannustava organisaatiokulttuuri saa luovuuden kukoistamaan

Ihmiset ovat organisaation voimavara ja kannustava kulttuuri tukee heitä yltämään parhaimpiin suorituksiinsa. Siksi tasapaino rajojen ja vapauden välillä johtaa menestystarinoihin.

Uudessa normaalissa organisaation kulttuuri on entistä keskeisemmässä roolissa. Kun vietämme aikaa etänä kotikonttoreilla, hierarkiat ja rakenteet muuttuvat osittain jopa näkymättömiksi. Siksi luottamus on luovaa kulttuuria rakentaessa tärkeä tekijä, joka muodostaa pohjan terveelle organisaatiorakenteelle.

Jotta luova kulttuuri kukoistaa, täytyy jokaisella olla vapaus työskennellä ja suoriutua tehtävistä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että työntekijät voivat tehdä mitä tahansa – jokaisella on vastuu omasta työstään ja sen johtamisesta.

Luovaa työtä johdetaan avoimuudella

Johtajan tehtävä on auttaa toisia menestymään. Luovassa organisaatiossa asiantuntijat tarvitsevat tukea ja ohjausta, toisaalta myös itsenäisyyttä ja vapautta toimia omalla tavalla. Molemminpuolinen luottamus työntekijän ja esihenkilön välillä mahdollistaa avoimen ja suoran kanssakäymisen sekä asioihin puuttumisen ajoissa, ennen kuin niistä muodostuu ongelma.

On tärkeä tunnistaa, että töissä kehitytään niin joukkueena kuin yksilöinä. SEKissä panostetaan jokaisen henkilökohtaiseen kehityspolkuun, jossa painotetaan muun muassa kunnianhimoa, intohimoa ja uteliaisuutta yksilön toiveiden mukaisesti. Osalle tärkeintä on olla nykyisessä positiossa entistä parempia, kun taas toiset haluavat edetä positiosta toiseen. Esihenkilöinä haluamme tukea ja ohjata työntekijöitä juuri heille oikeaan ja sopivaan suuntaan.

Henkilöstötyytyväisyys on meille SEKissä tärkeä onnistumisen mittari. Juuri saadut ansiokkaat tulokset henkilöstötyytyväisyyskyselyssä allekirjoittavat kulttuurimme. Koska tiimipelaaminen on meille tärkeää, yksi päämittareistamme mittaa, kuinka hyvin onnistumme auttamaan ja tukemaan toisiamme.

Luovuus kuuluu kaikille

Luovuus kukkii kulttuurin ja lahjakkaiden ihmisten ansiosta. Luovuus talossamme ei rajoitu vain luoville suunnittelijoille, vaan jokainen organisaation jäsen toteuttaa luovuutta omalla tavallaan. Luovuus kuuluu kaikille.

Lisäksi kaikki työmme perustuu tiimityölle. Kentällä ei ole tähtipelaajia, jotka dominoivat peliä, vaan jokaisen panoksella on merkitys. Jokainen on auttamassa muita menestymään. Kun voitetaan, voitetaan yhdessä. Ja kun hävitään, hävitään yhdessä. Ja tärkeintä toiminnassamme on se, että myös asiakas on osa joukkuetta. Vaikka voimmekin katsoa asiaa eri puolelta pöytää, puhallamme kaikki yhteen hiileen.

Kovalla työllä kohti onnistumisia

SEK on lähes 100-vuotias yritys, joka on elänyt ajassa ja kehittynyt yhdessä pitkäikäisten asiakkaidemme kanssa. Viimeisen neljän vuoden aikana olemme onnistuneet kääntämään yrityksen suunnan tappiollisesta yrityksestä kannattavaksi kasvuyritykseksi, jonka kasvuluvut ylittävät markkinan keskiarvon. Se jo itsessään on osoitus siitä, että olemme keskittyneet oikeisiin asioihin. Ilman osaavia ihmisiämme emme olisi mitään. Yhteen hiileen puhaltaminen ja kulttuurimme ovat auttaneet meidät läpi vaikeiden aikojen. Ja siitä kiitos kuuluu jokaiselle sekkiläiselle.

Jaakko Rantala
Toimitusjohtaja

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)