Onnistunut harjoittelu vaatii panostusta, päättäväisyyttä ja päämäärän - SEK

20.05.2022
Blogi

Onnistunut harjoittelu vaatii panostusta, päättäväisyyttä ja päämäärän

Alkuvuoden ajan Emmi Nordgren on hionut kykyjään SEKissä Graphic Design Traineena. Kehityspolun rakentaminen, luja motivaatio sekä mentorin ja ohjaajan tuki ovat vieneet pitkälle. Jaksolle asetettiin yhdessä tavoitteeksi, että harjoittelijasta kuoriutuisi suunnittelija.

Emmi oli jo SEKiin saapuessaan ammattilainen. Hänen taustansa on monipuolinen: tutkinto markkinoinnista, aiempaa työkokemusta graafisen suunnittelun ja sisällöntuotannon parista sekä loppusuoralla olevat graafisen suunnittelun opinnot. Emmi on siis edistänyt uraansa jo vuosia määrätiedolla.

– Valmistun tänä keväänä, ja harjoittelu on lopputyön ohella opintojen viimeinen osuus. Lopputyöni keskiössä on animointi, ja juuri siitä olen nyt erityisen kiinnostunut työssänikin. Töiden vastapainona harrastan paljon urheilua, aina kiipeilystä purjehdukseen. Haluan haastaa itseäni niin töissä kuin vapaa-ajalla, Emmi kertoo.

Harjoittelu SEKissä on tarjonnut Emmille juuri sitä kaivattua haastetta. Täällä hän on saanut työstettäväkseen Suomen isoimpien brändien monikanavaisia materiaaleja, aina liikkuvasta kuvasta printtiin.

– Halusin luovaan taloon, jossa voisin tutustua alaan niin laajasti kuin mahdollista. Siksi olin SEKiin yhteydessä, vaikka varsinaista harjoittelijarekryä ei ollut käynnissä. Haastattelussa minulle tuli heti vahva fiilis, että haluan juuri tänne. SEKin asiakkaina on ikonisia brändejä, ja työskentely niiden parissa kiehtoi. Tiesin, että SEKissä pääsee kehittymään alan parhaiden opissa.

Vahvuudet ja tavoitteet kehityspolun perustana

Emmi toteaa, että harjoittelu ylitti hänen korkeat odotuksensa. Erityisen antoisan siitä on tehnyt huolella rakennettu kehityspolku. Se on auttanut keskittymään oikeisiin asioihin. Perustan kehityspolulle loivat Emmin vahvuudet, aiempi osaaminen ja tavoitteet.

– Heti alussa asetimme ohjaajani Suvin kanssa minulle selkeät tavoitteet ja stepit niihin pääsemiseen. Arvostan sitä, että täällä ei suhtauduta harjoitteluun kevyesti. Alalla ei ole mikään itsestäänselvyys, että harkkarille laaditaan oma kehityspolku. SEKissä minuun ja kehitykseeni on selvästi panostettu. Osaamisen kasvaessa olen myös saanut lisää vastuuta.

Kehityspolulle määritettiin kirkas päämäärä: Emmistä kuoriutuisi kevään aikana graafisen suunnittelun ammattilainen. Yhdessä tähdättiin siihen, että hän jäisi SEKiin harjoittelun jälkeenkin.

– Tavoitetaso on ollut korkealla, mutta olen myös saanut sen mukaista tukea. Suvi on coachannut minua aktiivisesti toimistomaailmassa työskentelyyn ja ammatilliseen kasvuun. Minulla on myös ollut oma mentori, Tuomas, joka on auttanut kehittämään ydinosaamistani visuaalisena suunnittelijana.

Osaamista animoinnista kampanjasuunnitteluun

Yhtenä lisätavoitteena oli syventää osaamista animoinnin ja liikkuvan kuvan parissa. Tätäkin kohti Emmi on suunnannut päättäväisesti. Sekä tekniset että visuaaliset taidot ovat kehittyneet.

– Harjoittelun aikana olen oppinut todella paljon uutta. Esimerkiksi kampanjasuunnitteluun osallistuminen avasi uusia näkökulmia prosessiin ja auttoi hahmottamaan kokonaisuutta. Kevääseen on mahtunut monia mieleenpainuvia hetkiä. Yksi kohokohta oli päästä mukaan kuvauksiin.

– Olen kehittynyt oman työni johtamisessa, mikä on alalla tärkeää. SEKissä olen myös ymmärtänyt, kuinka tärkeää tiimipeli on tällä alalla.

Nyt kevät on loppusuoralla ja yhdessä asetettu tavoite on saavutettu. Emmistä on hioutunut luova suunnittelija, ja hän jatkaa harjoittelun jälkeen SEKissä Graphic Designerina.

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)