Projekti

SEK antoi Leijona-kellolle syvemmän merkityksen

Asiakas

Oy Perkko Ab

Palvelut

Kotimainen Leijona-kello on monelle suomalaiselle tuttu, mutta sen merkitys ei.
Ajan muuttuessa myös kello voi uusiutua ja muuttaa paitsi omaa merkitystään osana ihmisten elämää, myös ihmisten tapaa nähdä ja käsitellä aikaa. Ja näin myös tapahtui

LÄHTÖTILANNE
Oy Perkko Ab on Suomen tunnetuimpia kelloalan asiantuntijoita. Perkon tunnetuimpiin kelloihin kuuluu suomalainen Leijona-kello, jonka historia kuuluu tiiviinä osana Suomen historiaan: Leijona-kello ranteessa on puolustettu Suomen itsenäisyyttä ja jälleen rakennettu uutta Suomea. Ajan kuluessa Leijonan merkitys muutti muotoaan. Oy Perkko Ab halusi tuoda Leijona-kellon tähän päivään.
 
HAASTE
Miten tuoda Leijona-kello tähän päivään ja antaa ennen niin merkitykselliselle kellolle uusi tehtävä maailmassa, jossa kaikki on nopeasti saatavilla ja myös nopeasti hävitettävissä?
 
RATKAISU
Aloitimme ajan ymmärtämisestä ja sen merkityksestä nykypäivän ihmiselle. Nykyaikana pysähtyminen tärkeiden asioiden äärelle on harvinaista, kun elämä on nopeaa kaikki-heti-mulle-nyt ohjaaman ajattelun sävyttämää. Halusimme antaa ajalle uuden merkityksen ja muuttaa samalla ranteessa olevan kellon merkitystä. Leijona ranteessa on merkki siitä, että kantaja arvostaa aikaa. Tämän asian halusimme kertoa mahdollisimman kauniisti ja uskottavasti, äänellä jota kuunnellaan.
 
TOTEUTUS
Toteutus on kertomus siitä, mitä uuden ajan Leijona-kello edustaa niin ajan filosofian kuin laadunkin puolesta. Tarina sijoittuu Sveitsiin, sinne missä Leijona-kellot kootaan yhden maailman tunnetuimman kellosepän, aikoinaan Perkon kelloseppäkoulusta valmistuneen, suurmestari Kari Voutilaisen toimesta.

Aiheeseen liittyviä töitämme