Say it with Santa - Joulua ei peruttu - SEK

Say it with Santa – Joulua ei peruttu

Asiakas

Visit Finland

Palvelut

Kampanjat ja teot
Viestintä ja ilmiöt

Kansainvälinen matkailu pysähtyi koronan vuoksi lähes täysin. Taloudellisten vaikutusten lisäksi pandemia vaikutti ihmisten mielialaan, tapaamiset ja tapahtumat jouduttiin perumaan, koko elämä oli tauolla. Erityisen raskaalta ankarat tapaamisrajoitukset tuntuivat joulun pyhien aikaan. Onko joulu edes joulu, kun sitä ei voi viettää rakkaidensa kanssa?

Vaikka matkailu oli pysähdyksissä, Visit Finlandille oli tärkeää jatkaa työtä Suomen matkailun edistämiseksi. Lämminhenkisen kampanjan tavoitteena oli levittää joulumieltä sekä pitää Suomi ihmisten mielissä mahdollisena matkakohteena.

Mielikuvatavoitteena oli vahvistaa Suomea paitsi joulu- ja talvimaana, mutta myös kohteena, jonne voi matkustaa ympäri vuoden. Kampanjan avulla haluttiin nostaa esiin Suomen matkailun tunnistettuja vahvuustekijöitä, kuten puhdasta ilmaa, luontoa, hiljaisuutta, neljää vuoden aikaa sekä laadukkaita matkailuelämyksiä.

Virtuaalisen joulukampanjan päätähdeksi valjastettiin Suomen tunnetuin kansalainen, kaikkialla rakastettu joulupukki. Joulupukki nostettiin viestinviejäksi ja häntä tarjottiin haastatteluihin kansainväliselle medialle. Lisäksi joulupukki välitti henkilökohtaisia tervehdyksiä ihmisten toiveista heidän läheisilleen videoiden muodossa. 

Helposti ymmärrettävä ja aikaansa sopiva idea toimi digitaalisessa maailmassa loistavasti. Joulupukki päätähtenä kiinnosti kansainvälistä mediaa. Joulupukki antoi mediapäivässä virtuaalisesti yli 20 henkilökohtaista haastattelua eri medioille. Sähköisiä mediaosumia kertyi yli 130 ja potentiaalinen näkyvyys nousi huimaan 706 miljoonaan. (Lähde Meltwater)

Hakemuskirjeiden määrä ylitti odotukset, sillä hakuaika oli lyhyt ja itse hakemusten tekeminen vaatii hakijoilta aikaa ja paneutumista. Say it with Santa -kampanja onnistui inspiroimaan yli 13 000 hakemuskirjettä noin 150 eri maasta. Lopulta joulupukin henkilökohtaisia tervehdyksiä tuotettiin hyvin nopealla tahdilla yli 300 erilaista tervehdystä ympäri maailmaa. Ja välittipä joulupukki myös yhden erittäin tärkeän kysymyksen, joka sai myöntävän vastauksen.

Muita töitämme

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)