Projekti

Call for Mayors -videokampanja

Asiakas

Kuntarahoitus, ympäristöministeriö ja Kuntaliitto

Palvelut

Kaupungeilla ja kunnilla on tärkeä rooli ilmastokriisin ratkaisemisessa. Kuntarahoitus, ympäristöministeriö ja Kuntaliitto halusivat haastaa niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kaupunki- ja kuntapäättäjät mukaan yhteisiin ilmastotoimiin.

Kolmiosaisessa videosarjassa Helsingin, Lahden ja Kouvolan keulakuvat haastavat muut kaupungit mukaan yhteiseen ilmastotyöhön.

 Suomen kunnissa ja kaupungeissa tehdään upeaa työtä ilmaston puolesta. Tämän ajatuksen pohjalta syntyi Kuntarahoituksen, ympäristöministeriön ja Kuntaliiton Call for Mayors -niminen videosarja, joka ajoitettiin Suomen EU-puheenjohtajuuskauden alkuun. Aika olikin otollinen asiasta kertomiselle, sillä juuri näihin aikoihin Suomessa nähtiin valtava määrä kansainvälisen tason päättäjävieraita.

Sarjan videoilla Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen sekä Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka kertovat pieni pilke silmäkulmassa omassa kaupungissaan tehdystä työstä ilmastokriisin ratkaisemiseksi, ja haastavat samalla kansainväliset kollegansa mukaan ilmastotalkoisiin. Videoissa haluttiin positiivisella ja hiukan tavallisuudesta poikkeavallakin tavalla kertoa kuntien ja kaupunkien tärkeästä ilmastotyöstä. Videoilla esiintyvät päättäjät heittäytyivät hienosti ja ennakkoluulottomasti mukaan videoiden humoristiseen maailmaan.

Videosarjan konsepti, käsikirjoitukset, kuvaus, tuotanto, editointi ja muu jälkikäsittely ovat SEKin käsialaa. SEK rakensi videoille myös sosiaalisen median kampanjat Kuntarahoituksen kanaviin. Maltillisella budjetilla toteutetut kampanjat saavuttivat eri kanavissa laajan kattavuuden, ja niitä jaettiin ahkerasti sidosryhmien, kaupunkien ja kampanjassa mukana olleiden tahojen toimesta.

Katso Helsingin video

Katso Kouvolan video

Katso Lahden video