Tekijöiden kahvi myös seuraavat 90 vuotta

Asiakas

Juhla Mokka

Palvelut

Brändimuotoilu
Kampanjat ja teot
Pakkausmuotoilu

Juhla Mokka -brändin ja SEKin tiet ovat olleet yhteiset jo 40 vuoden ajan. Olemme rakentaneet ja vaalineet yhdessä tätä Suomen rakastetuinta kahvibrändiä kokonaisvaltaisesti pakkaussuunnittelusta markkinointiviestintään, 70-luvun Kädentaitajista tämän vuosikymmenen Tekijöihin.

Juhla Mokka on ollut Suomen rakastetuin kahvi jo 90 vuoden ajan. Joka toinen Suomessa nautittu kahvikupillinen on Juhla Mokka -kahvia. Sen hienostunut kahvisekoitus luotiin Pauligin paahtimon 25. toimintavuoden kunniaksi ja tunnettiin aluksi nimellä Juhlasekoitus. Miten juhlistaa ikonista brändiä, johon melkein kaikilla suomalaisilla on vahva tunneside, ja tavoittaa myös uudet kohderyhmät kiinnostavasti? Miten tehdä brändin arvoinen ja relevantti kampanja?

Ratkaisu

90-v kampanjassa haluttiin katsoa pitkälle tulevaisuuteen, Juhla Mokka – Tekijöiden kahvi myös seuraavat 90 vuotta. Tekijöiden rooliin nostettiin tavalliset suomalaiset ihmiset. Mainonnassa uskottiin tunteeseen ja tunnereaktion vaikuttavuuteen. Mainosfilmissä näytetään tavallisia, samaistuttavia ja koskettavia pieniä hetkiä arjesta ja juhlasta, jokaisessa näissä on mukana myös luonnollisesti, jopa huomaamatta Juhla Mokka. Tietysti. Ikoninen Lasse Mårtensonin kappale sävellettiin ja sanoitettiin ensimmäistä kertaa laulettavaksi biisiksi, tekijöinä kolmikko Anna Puu, Jukka Immonen ja Eppu Kosonen. Kaunis kappale toimii myös itsenäisenä teoksena radiomainoksena ja kokonaisuuden suunnitteluun suhtauduttiin enemmänkin taidekollaboraationa ja mainosviihteenä.

Universal Music & Brands

Juhla Vuoden kunniaksi luotiin myös keräilyrasia, jonka ulkoasu on samanlainen kuin ensimmäinen Juhla Mokka -kahvipakkaus. Jo ensimmäinen Juhla Mokka -pakkaus oli väriltään punainen. Vuosien saatossa tuotteen maku on säilynyt samana, mutta kahvipakkaus on uudistettu aina ajan hengen mukaan. Juhlien kunniaksi myös vaaleapaahtoinen Juhla Mokka -kahvi on puettu syyskuusta joulukuun loppuun ainutlaatuiseen juhlapakkaukseen. Juhla puku, sama maku.

Koska Juhla Mokka on Tekijöiden kahvi, haluamme nostaa esiin tässä myös SEKin Juhla Mokka -tekijät kautta historian:

Jari Aalto-Setälä, Monika Alberty-Saksa, Tanja Antikainen, Mira Eerikäinen, Adele Enersen, Aleksi Erma, Mikko Eskelinen, Riitta Harjunen, Jaakko Heikkinen, Timo Iivari, Tuula Kaarlas, Jukka Karjalainen, Jari Kinnunen, Niko Kokonmäki, Martti “Mara” Laaksonen, Jarkko Leskinen, Elena Lindqvist, Suvi Lähde, Mikko Martikainen, Karla Martinez Majander, Anna-Mia Myllykangas, Jari Mäkelä, Jan Paasonen, Mirka Parkkinen, Sonja Pihkala, Helena Piippo, Roosa Puhakka, Anton Raevaara, Lauri Ritari, Samuel Räikkönen, Kati Saari, Jorma Saksa, Mari Salminen, Mari Saluri, Roope Sandberg, Marjo Taura, Maija Tiiri, Anni Toivakainen, Jari Ullakko, Pertti “Pepe” Vaajakallio, Tanja Valo, Sirkku Vesterinen, Sirpa Viitamäki, Hille Väisänen

Muita töitämme

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)