Rent a Finn

Asiakas

Visit Finland

Palvelut

Brändimuotoilu
Kampanjat ja teot
Kokemukset
Viestintä ja ilmiöt

Ilmiö, joka rakensi mielikuvaa maailman onnellisimmasta kansasta ja teki Suomesta halutuimman matkakohteen 2019

Suomi on YK:n tutkimuksen mukaan maailman onnellisin maa, yhtenä syynä tähän voidaan pitää läheistä luontosuhdettamme. Visit Finlandin Rent a Finn tuo suomalaisten tasapainoisen elämäntavan kaikkien matkailijoiden ulottuville – nyt kuka tahansa voi varata oman suomalaisen ja oppia niin luontoyhteydestä kuin rauhoittumisen taidosta.

Suomi matkailumaana on kasvattanut tunnettuuttaan, mutta silti suurten pelureiden keskellä se on vielä haastajabrändi. Työtä erottuvuuden ja mielikuvan rakentamiseksi onkin tehty yhdessä pitkäjänteisesti: ”Visit Finland edistää monimuotoista matkailua Suomeen. Roolimme on avata ovia ja tuoda inspiroivia matkailumuotoiluja kokeiluun. Uskomme, että Rent a Finn -kokeilun myötä tavallisten suomalaisten kynnys avata kotinsa ja esitellä meille tavallista, mutta matkailijoille eksoottista arkeaan madaltuu”, kertoo Business Finlandin kansainvälisen matkailun edistämisestä vastaavan yksikön Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen.

Visit Finlandin kanssa luotu konsepti yhdistää Suomen luontoon liittyvät vahvuudet matkailumaana ja vastaa globaaliin ”live like a local” -trendiin, jonka mukaan matkailijoille on tärkeää jakaa aitoja kokemuksia paikallisten kanssa.


Tulokset

Rent a Finn on levinnyt 149 maahan, joista ostettua mainontaa oli vain 10 markkinalla.
Sisältöjen tavoittavuus oli 1,366 miljardia. Tästä 98,5 % tuli ansaitusta mediasta.
Ilmiön PR-arvo nousi 34 175 321 €:n.
Mediaosumia kerättiin 3184.
Visit Finlandin sosiaalisten medioiden kanavat saivat 12 488 uutta seuraajaa.

Kampanjan mitattavuutta ja seurattavuutta on ollut mukana varmistamassa analytiikkatiimimme Qurusta.

Muita töitämme

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)