“Omat syyni” – Uusi tieliikennelaki - SEK

“Omat syyni” – Uusi tieliikennelaki

Asiakas

Liikenneturva

Palvelut

Kampanjat ja teot
Viestintä ja ilmiöt

Tieliikennelaki uudistui. Liikenneturva kertoi keskeisistä muutoksista kahden hahmon ja suomalaisen liikennekulttuurin kautta.

Liikenneturva halusi viestiä uudesta tieliikennelaista ja sen myötä muuttuvista käytännön asioista tavalla, joka ei olisi valistuksellinen, holhoava tai tylsä.

Saimme inspiraatiota kahdesta lähteestä: tutkimuksesta, jonka mukaan Suomen liikennekulttuuri on maailman turvallisin sekä Jim Jarmuschin Night on Earth -elokuvan viimeisestä osiosta, jossa stoalainen Matti Pellonpää kyyditsee humalaisia törppöjä.

Kampanjaan rakennettiin filmi sekä siitä johdettuja jatkoja somekanaviin. Filmissä nähdään kaksikko Masa ja Pena, joista Masa symboloi suomalaista liikennekulttuuria ja Pena taas kaikkea sitä, mitä emme ole.

Filmiin on upotettu lukuisia uuden tieliikennelain myötä muuttuvia asioita pyörän punaisesta takavalosta liikennesuunnan vastaisesti pysäköityyn autoon. Sosiaalisen median sisällöissä filmin hahmot, Masa ja Pena, avaavat lakiuudistuksia kertomalla ne suoraan älypuhelimen kameralle.

Suomalaisten liikennekulttuurin salaisuus on hiljainen sopimus, jossa jokainen puhaltaa yhteen hiileen. Turvallinen suhtautuminen liikenteeseen kiteytyy filmin loppurepliikkiin: ”omat syyni”.

Filmin ohjasi Sami Joensuu ja pääosissa nähtiin Samppa Batal sekä Sami Vatanen.

Muita töitämme

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)