Projekti

HK:n lihantaitajat

Asiakas

HKScan

Palvelut

Luova näkemyksemme perustuu suomalaiseen mielenmaisemaan: olemme kiinnostuneita siitä, mitä maamme rajojen ulkopuolinen maailma ajattelee meistä.

HKScan on pohjoismainen ruokatalo, jonka suomalaisille tuttu brändi HK on perustettu vuonna 1913. HK on vuosikymmenien ajan tuottanut ja myynyt korkealaatuista suomalaista lihaa ja niistä valmistettuja tuotteita – puhdasta pohjoismaista ruokaa. HK:n ylpeys on Rypsiporsas®, joka on vuosia kestäneen tutkimustyön tulos ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen innovaatio. Rypsiporsas®-lihan rasvakoostumus on terveellisempi kuin tavallisella porsaalla, mutta sen lisäksi se on maukkaampaa ja mureampaa. Rypsiporsas®-lihan voitto Copa Cogecan järjestämässä arvostetussa kansainvälisessä innovaatiokilpailussa Brysselissä todistaa, että kyseessä maailman mittaluokassa erittäin arvostettu ja laadukas tuote.
Suomalaiset ovat pitäneet HK:ta perinteisenä makkaratalona, eivätkä laadukkaana saati innovatiivisena liha-alan asiantuntijana. Suurin osa suomalaisista ei myöskään tiedä eroa tavallisen sianlihan ja Rypsiporsas®-lihan välillä.

Luova strategiamme perustuu suomalaisten ajattelutapaan: ”Suomi mainittu.” Jopa johtava sanomalehtemme pitää samannimistä palstaa uutisista, joissa Suomi on mainittu ulkomailla. Pienenä kansana suomalaiset ovat erittäin kiinnostuneita siitä, mitä ulkopuolinen maailma ajattelee meistä. Se pätee myös tuotteisiimme: arvostamme kotimaisuutta enemmän, kun niistä kiinnostutaan maailmalla.

Lähtökohtamme oli positioida HK sinne, mihin se kuuluu: laadukkaaksi lihataloksi. Siispä loimme ”Lihantaitajat” -konseptin, joka yhdistää HK:n todellisen tarinan, vuosikymmenten lihaosaamisen ja pitkän linjan ammattitaidon yhden konseptin alle. Lanseerataksemme Lihantaitajat-konseptin, halusimme kertoa aidon tarinan maailman hienoimmasta sianlihasta. Ja tarinan oli tultava Suomen ulkopuolelta.

Löysimme tositarinamme Hongkongista, jossa monet arvostetuista Michelin-tähden ravintoloista ovat ottaneet suomalaisen Rypsiporsas® -lihan ruokalistalleen. Yhdestä Hongkongin arvostetuimmasta kantonilaisesta Michelin-ravintolasta löysimme keittiömestari Cheng Kam Fun, jonka tiedetään käyttävän vain parhaita laatutuotteita keittiössään.

Kuvasimme kaksiosaisen dokumenttisarjan, jonka pääosassa on itse keittiömestari Fu. Ensin vierailimme hänen luonaan Hongkongissa – sitten kutsuimme kokin tutustumaan Antikaisen sikatilalle Auraan. Näytimme Chef Fu:lle, miten hänen arvostamaansa suomalaista porsaanlihaa kasvatetaan – ja kuinka puhtaassa suomalaisessa luonnossa suomalainen ruoka todella kasvaa.

Aiheeseen liittyviä töitämme