Projekti

HK:n lihantaitajat

Asiakas

HKScan

Palvelut

Luova näkemyksemme perustuu suomalaiseen mielenmaisemaan: olemme kiinnostuneita siitä, mitä maamme rajojen ulkopuolinen maailma ajattelee meistä.

HK:n lihantaitajat

HKScan on pohjoismainen ruokatalo, jonka suomalaisille tuttu brändi HK on perustettu vuonna 1913. HK on vuosikymmenien ajan tuottanut ja myynyt korkealaatuista suomalaista lihaa ja niistä valmistettuja tuotteita – puhdasta pohjoismaista ruokaa. HK:n ylpeys on Rypsiporsas®, joka on vuosia kestäneen tutkimustyön tulos ja maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen innovaatio. Rypsiporsas®-lihan rasvakoostumus on terveellisempi kuin tavallisella porsaalla, mutta sen lisäksi se on maukkaampaa ja mureampaa. Rypsiporsas®-lihan voitto Copa Cogecan järjestämässä arvostetussa kansainvälisessä innovaatiokilpailussa Brysselissä todistaa, että kyseessä maailman mittaluokassa erittäin arvostettu ja laadukas tuote.
Suomalaiset ovat pitäneet HK:ta perinteisenä makkaratalona, eivätkä laadukkaana saati innovatiivisena liha-alan asiantuntijana. Suurin osa suomalaisista ei myöskään tiedä eroa tavallisen sianlihan ja Rypsiporsas®-lihan välillä.

Luova strategiamme perustuu suomalaisten ajattelutapaan: ”Suomi mainittu.” Jopa johtava sanomalehtemme pitää samannimistä palstaa uutisista, joissa Suomi on mainittu ulkomailla. Pienenä kansana suomalaiset ovat erittäin kiinnostuneita siitä, mitä ulkopuolinen maailma ajattelee meistä. Se pätee myös tuotteisiimme: arvostamme kotimaisuutta enemmän, kun niistä kiinnostutaan maailmalla.

Lähtökohtamme oli positioida HK sinne, mihin se kuuluu: laadukkaaksi lihataloksi. Siispä loimme ”Lihantaitajat” -konseptin, joka yhdistää HK:n todellisen tarinan, vuosikymmenten lihaosaamisen ja pitkän linjan ammattitaidon yhden konseptin alle. Lanseerataksemme Lihantaitajat-konseptin, halusimme kertoa aidon tarinan maailman hienoimmasta sianlihasta. Ja tarinan oli tultava Suomen ulkopuolelta.

Löysimme tositarinamme Hongkongista, jossa monet arvostetuista Michelin-tähden ravintoloista ovat ottaneet suomalaisen Rypsiporsas® -lihan ruokalistalleen. Yhdestä Hongkongin arvostetuimmasta kantonilaisesta Michelin-ravintolasta löysimme keittiömestari Cheng Kam Fun, jonka tiedetään käyttävän vain parhaita laatutuotteita keittiössään.

Kuvasimme kaksiosaisen dokumenttisarjan, jonka pääosassa on itse keittiömestari Fu. Ensin vierailimme hänen luonaan Hongkongissa – sitten kutsuimme kokin tutustumaan Antikaisen sikatilalle Auraan. Näytimme Chef Fu:lle, miten hänen arvostamaansa suomalaista porsaanlihaa kasvatetaan – ja kuinka puhtaassa suomalaisessa luonnossa suomalainen ruoka todella kasvaa.

Aiheeseen liittyviä töitämme