Annetaan nuorille siivet - SEK

Annetaan nuorille siivet

Asiakas

Suomen Olympiakomitea

Palvelut

Viestintä ja ilmiöt

Olympiakomitean Nuorelle Siivet -kampanja on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen nuorten urheiluun keskittyvä varainhankintakampanja, johon kuka tahansa voi osallistua.

Suomessa yhdenkään nuoren ei tulisi joutua valitsemaan koulun ja urheilu-uran välillä, tai joutua lopettamaan unelmien tavoittelua taloudellisista syistä. Oikeanlainen ja -aikainen tuki mahdollistaa unelmien tavoittelun, ehkäisee syrjäytymistä ja tuottaa yhteiskuntaamme entistä terveempiä nuoria. Olympiakomitean Nuorelle Siivet -kampanja on Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen nuorten urheiluun keskittyvä varainhankintakampanja, johon kuka tahansa voi osallistua. Keräystuotto ohjataan Urheiluakatemiaohjelmalle.

Tavoitteenamme oli rakentaa tunteisiin vetoava ja kohderyhmää puhutteleva konsepti. Varainkeruun lisäksi haluttiin nostaa nuorten kohtaamat haasteet pintaan. Kampanjan pilotoinnin veturiksi valjastettiin Suomen Urheilugaala, jonka missiona on nostaa urheilun ja liikunnan arvostusta Suomessa. Urheilugaalassa Nuorelle Siivet -piste jäi tutkimusten mukaan kaikista parhaiten gaalavieraiden mieliin.

Ihmiset ja yrityksen kertoivat lahjoituksistaan somessa ja kampanja sai koko ajan kasvavaa näkyvyyttä. Suomalaisen huippu-urheilun elävät esikuvat osallistuivat kampanjaan kukin tavallaan. Esimerkiksi kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen ja moninkertainen arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski osallistuivat kampanjaan lahjoittamalla varusteitaan huutokaupattavaksi.

Kampanjapilotti ei jäänyt vain yhden illan tempaukseksi, vaan onnistuminen innosti taustajärjestöt laajentamaan toimintaa. Nuorelle Siivet -kampanja käynnisti keskustelut, joiden lopputuloksena ensimmäistä kertaa koskaan Olympiakomitea ja Paralympiakomitea lähtivät kampanjoimaan yhdessä. Tulevana keväänä Nuorelle Siivet -kampanja jatkuu, ja sen teemana on yhdenvertaisuus. Nuoret paraurheilijat ovat keväästä lähtien mukana kampanjassa sekä tasavertaisina kampanjakasvoina että lahjoitusten saajina.

”Kansalaiskeräys nuorten urheilun tukemiseksi on suomalaisessa urheilumaailmassa jotakin aivan uutta. Kilpailutuksen kautta löysimme hyvän kumppanin. Loistavasti edennyt yhteistyömme viestintäkumppanimme kanssa tuottaa tulosta, sillä kampanja on jo pilottivaiheessa vedonnut niin yritysten kuin yksityishenkilöidenkin tunteisiin. Olemme saaneet mukaan tuhansia lahjoittajia ja uskottavia suuryrityksiä – kaikkien yhteisenä tavoitteena on puhaltaa tuulta nuorten siipien alle”. Ville Köngäs, liiketoimintapäällikkö, Suomen Olympiakomitea

Muita töitämme

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)