18.09.2020
Uutiset

Vuoden Huiput -kisan Platinahuippu SEKin Ritva Isterille

Suomessa on 41 707 Ritvaa. Moni heistä on huippu, mutta vain yksi on platinahuippu. Meidän Ritva Isteri. Platinahuippu on Grafian Vuoden Huipuissa myönnettävä erikoispalkinto ansioituneelle suunnittelijalle.

Senior Creativemme Ritva Isteri on voittanut vuoden 2020 Platinahuipun.

Vuoden Huiput on Grafia ry:n vuodesta 1980 järjestämä graafisen suunnittelun ja mainonnan vuosittainen kilpailu, joka on suunnittelijoiden itse perustama. Palkintoja jaetaan töille useassa eri sarjassa sekä nostetaan alan huippuja henkilöpalkinnolla. Kilpailussa kollegat arvioivat ja palkitsevat voittajan, mikä nostaa voiton arvostusta entisestään.

– Kun katson uraani taaksepäin, en muista sieltä ensimmäiseksi saavutuksia, voittoja tai tappioita, vaan muistan ne sadat ihmiset. Kollegat, asiakkaat, yhteistyökumppanit. Ihmiset, joiden kanssa on naurettu, itketty, jännitetty ja innostuttu yhdessä. Jos tunnistat tästä itsesi, niin iso kiitos sinulle! Ilman sinua en olisi tässä näin ylpeänä ja kiitollisena, Ritva kommentoi.

Poikkeuksellinen suunnittelija, strateginen ajattelija ja luova unelmoija – Meidän Ritva

Finnairista Fazeriin, Valiosta Pauligiin ja Oululaisesta Hartwalliin. Ritva on arvostettu tekijä ja hänen käsialaansa ovat lukuisat, ihmisiä liikuttaneet työt. Fazerille tehty Sirkka-leipä toi palkinnon Cannesista vuonna 2018.

– Ritva on poikkeuksellinen suunnittelija. Hän on strateginen ajattelija ja luova unelmoija. Hän välittää laadusta. Häntä motivoi merkitys. Hänellä on tarkka silmä visuaaliseen kerrontaan, mutta myös ihmiseen – tunteisiin, ajatuksiin ja asenteisiin. Siksi työt myös niittävät kunniaa, sanoo Ritvan pitkäaikainen kollega, SEKin luova johtaja Mikko Martikainen.

Ritva on työskennellyt mainosalalla yli 30 vuotta. SEKissä näistä vuosista hän on viettänyt yli kaksikymmentä.

– Tämä palkinto on ennen kaikkea Ritvan palkinto. Mutta tämä on erittäin tärkeä myös kaikille meille sadalle sekkiläiselle. SEK on kolmen taiteilijan 85 vuotta sitten perustama toimisto ja tunnettu lukuisista töistään vuosikymmenten saatossa. On upeaa, että tekijöitämme arvostetaan alalla näin hienolla palkinnolla, sanoo SEKin toimitusjohtaja Jaakko Rantala.

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)