Työharjoittelu sytytti kipinän graafiseen suunnitteluun

Tullessani työelämään tutustumiseen markkinointiviestintätoimisto SEKiin, minulla ei ollut suurempia odotuksia. Olin ymmärtänyt vain, että täällä tehdään mainoksia lehtiin ja mainostauluihin. Luulin myös nimestä toimisto, että kaikki istuisivat omissa kopperoissa ja tekisivät hulluna töitä ja tulisivat täsmällisesti töihin. Koulussakin muistuteltiin, että ole ajoissa töissä, varsinkin ensimmäisenä päivänä, jotta tulee hyvä ensivaikutelma. Minun tuurillani tietenkin ensimmäisenä päivänä oli hirveät liikenneruuhkat ja myöhästyin!

Toimistossa oikeasti olikin hyvin rauhallinen ja rento tunnelma. Ensimmäisenä päivänäni kaikki tulivat moikkaamaan ja kysymään kuulumisia. Itselleni tuli heti tervetullut olo. Työtehtäväni eivät olleet liian haastavia ja usein kivoja. Sain tehdä myös mainonnan suunnittelijoiden töitä, vaikka olin pääasiassa viestintätiimissä harjoittelussa. Suunnittelu ja luova ajattelu on muutenkin ollut isossa osassa elämässäni, joten nautin sen tyyppisistä tehtävistä hyvin paljon. Sain esimerkiksi osallistua visuaaliseen suunnitteluun suurelle firmalle. Palavereita kahden viikon ajan oli monia ja kaikista minulla on sama mielipide: pitkät palaverit ei ole minun juttuni.

 

Minun loppufiilikseni SEKistä ovat tosi hyvät, tällä hetkellä tuntuu siltä, että voisin jäädä tänne enkä palata ollenkaan kouluun. Työharjoittelukokemus sai minut lopullisesti päättämään, että haluan luovalle alalle –  ehkä esimerkiksi mainostoimistoon. Kokemukseni suunnittelijoiden parissa sai minut vakavasti miettimään graafista suunnittelua ammatiksi, tai jotain vastaavaa, kunhan saa käyttää mielikuvitusta.

 

Sofia Dikert on 15-vuotias työharjoittelija Järvenperän koulusta, joka rakastaa kuunnella musiikkia ja toivoo pääsevänsä lukioon yläkoulun jälkeen. 

Saattaisit pitää myös näistä