Trump oli oikeassa

Sanomme, että tykkäämme hauskoista asioista. Todellisuudessa pelko ohjaa meitä eniten. Eli mitä voisimme oppia planeetan vihatuimmalta mieheltä?

 

Pelko ohjaa

Useimmiten markkinointi on hassuttelua ja ”ihan kivaa”. Se esittelee tuotteemme, palvelumme ja asenteemme parhaassa mahdollisessa valossa. Harva uskaltaa poiketa tästä. Silti samaan aikaan tärkein motivaattorimme on pelko siitä, että tylsistymme, lihomme, jäämme paitsi, emme tee sitä mitä kaikki muut paitsi minä näyttävät tekevän. Pelkäämme että ”ne muut” valloittavat tämän, joka kuuluu meille. Että työnantaja antaa potkut. Että sanon jotain poikkeavaa. Että joku muistaa möläytykseni vielä pitkään tai että kukaan ei muista mitään sanomaani.

Pelko on työkalu, jota on käytetty iät ja ajat. Siitä propagandassakin on kyse ja sitä herra Trump käyttää menestyksellä hyödykseen. Ja se on paha juttu se.

 

Mutta onko pelko aina pahasta?

Pelko auttaa myös ymmärtämään tekojemme seuraukset; sen, että jossakin vaiheessa meidät korjaa kuolo ja olemme täällä vain hetken. Jos et liiku, elät huonommin ja kuolet. Kannattaakin tehdä jotain mistä todella välittää sen aikaa, kun täällä keikkuu. Jos emme välitä läheisistämme, kohta he eivät ehkä ole lähellämme. Jos en nauti juuri tästä hetkestä, tuleeko toista samanlaista? Haluanko tuijottaa luuriani juuri nyt? Onko se parasta mitä voin juuri nyt tehdä?

Pelko samalla myös auttaa meitä. Se kertoo meille, mitä emme halua tehdä. Ja kun tietää mitä ei halua tehdä, on paljon helpompi tehdä sitä mitä haluaa. Jos tämä olisi loppuelämäsi viimeinen päivä, pysyisitkö sisällä, sanoisitko pahaa, tekisitkö sen mitä et haluaisi, mutta minkä kokisit velvollisuudeksesi?

Do more stuff you love ♥

Tätä en valitettavasti ollut tekemässä, mutta sivusta seuranneena tiedän, että tässä on asiat tehty rakkaudella.

 

Sami Kelahaara on isä, luovan alan tekijämies, pyörähullu, kellofriikki ja SEKin luova johtaja. Samia kiehtoo työssään jokaisen projektin erilaisuus, ongelmat ja niiden ratkaisut. Hän uskoo, että oikean ongelman löytäminen on työssä se haastavin homma.

Saattaisit pitää myös näistä