Sudenpennusta osaksi SEKin susilaumaa

Luova työyhteisö tarvitsee sekä kokeneita tekijöitä että tuoreita ajattelijoita. Kysyimme kahdelta harkkariltamme, minkälaista on työskennellä sudenpentuna luovassa talossa. Lue alta, miten Einistä ja Mertistä tuli osa SEKin susilaumaa.

 

Suomalaisen on tunnetusti vaikeaa kuvailla itseään, joten kuvailkaa toisianne.

Eini: Mertin suurin lahja on ehdottomasti ulospäinsuuntautunut ja sosiaalinen luonne, jonka avulla hän hurmaa kenet tahansa. Hän on vekkuli ja innostuu aina täysillä kaikesta. Sanavalmiina ja nokkelana hän sopii somen maailmaan täydellisesti. Mert on todella lahjakas käyttämään sosiaalista mediaa, ja on opettanut paljon hyviä duunia helpottavia kikkoja. Välillä Mertin yliaktiivisuus raivostuttaa, mutta olen sitä mieltä, että joka työpaikalla pitäisi olla oma Mert.

Mert: Eini on nauruntäyteinen hassuttelija, joka laittaa muut hymyilemään joka päivä – koskaan ei tiedä mitä Einin kikkakirjasta oikein lähtee ja milloin toimiston toiselta puolelta kuuluu riemukas naurahdus. Työporukan tunnelmannostattajana tunnettu Eini on ihan ykkönen, niin työhommissa kuin fiiliksen luojana. Viikoittainen musavisa ja jo legendaariseksi perinteeksi muodostunut tietovisailu äkkikuolema-twistillä ovat hänen käsialaa.

Tän kikattelijan tekstintuotto, tarinankerronnalliset taidot sekä luovat ideat ovat vertaansa vailla. Olen oppinut Einiltä vaikka mitä kaikkea tekstinkoukeroiden ihmeellisestä maailmasta. Erityispiirteenä täytyy vielä mainita, että Eini ei voi pitää nauraessaan silmiään auki. Käytännössä työpäivät kuluvatkin puolisokeana hyvien juttujen ja naurunpurskausten siivittäminä.

 

Millaista SEKissä on olla töissä sudenpentuna?

Eini: Täällä on ihan mahtavaa olla duunissa! Heti ensimmäisestä päivästä lähtien olen tuntenut olevani osa porukkaa. Jokainen duunikaveri on paitsi mielettömän lahjakas, mutta auttaa ja ohjaa tarpeen tullen. Nauran vedet silmissä päivittäin tyyppien jutuille. Töitä saa tehdä todella monipuolisesti: yhtenä päivänä olen ollut dokumentoimassa työpajassa ja toisena käsimallina mainoksessa. On myös kivaa, että täällä saa sanoa mielipiteensä ja sitä kuunnellaan, vaikka en vielä valmis ammattilainen olekaan.

Mert: Mun mielestä on tosi kliffaa, että vaikka tulinkin taloon harkkarina, pääsin heti ensimmäisellä viikolla tositoimiin – tietysti pienen perehdyttämisen jälkeen. Ekoilla viikoilla tipsejä suorastaan sateli alan rautaisilta ammattilaisilta. Parasta täällä on se, että työkaverit on ihan timanttisia ja aina pystyy kysyä apua asiassa kuin asiassa. Ilmapiiri talossa on ollut alusta asti tosi lämmin ja vastaanottavainen. Vaikka uusia kasvoja ja nimiä oli aikamoinen liuta, en tuntenut missään vaiheessa itseäni ulkopuoliseksi.

 

Miten harjoittelu on muuttunut viikkojen aikana?

Eini: Mut heitettiin aika syvään päätyyn allasta heti ensimmäisenä päivänä. Ja rehellisesti sanottuna hetken mietin, etten pysty tähän. Mutta kun aloin vain tehdä, ymmärsin nopeasti, että koko ajan ohjataan ja neuvotaan. Nyt on helpompaa, kun tunnen toimintatavat ja voin työskennellä paljon itsenäisemmin.

Mert: Muistan, kun esimies tuli nappaamaan mut ekana päivänä aulasta ja sitten hypättiinkin suoraan hommiin. Tutustuminen taloon, toimintatapoihin ja tulevaan työporukkaan alkoi heti. Kävin kuittaamassa läppärin, juoksin palavereihin ja sain ensimmäiset duunitehtävät. Täytyy myöntää, että ekan päivän jälkeen mietin, että mitäköhän tästä tulee – mutta hyvähän siitä tuli! Nyt hieman kokeneempana SEKiläisenä vastuuta tulee koko ajan enemmän, pääsen mukaan uusiin asiakkuuksiin ja työnkuva vaihtelee todella paljon. Yksikään päivä ei ole tylsä.

 

Mikä on hienoin asia, mitä olette päässeet tekemään?

Eini & Mert: Duunijutuista hienoimpia ovat ehdottomasti olleet isojen kansainvälisten tempausten parissa työskentely, mainoskuvaukset sekä gaalat, joissa SEK on putsannut pöytiä. On ollut siistiä, että vastuuta on tullut runsaasti ja ollaan päästy tekemään ihan “oikeita juttuja”. Tottakai mieleemme juolahtaa myös eräs helteinen kesäpäivä, kun päätimme hypätä kesken työpäivän mereen uimaan – tietysti hyvän some-sisällön nimissä.

 

Mitä opiskelijan täytyy tietää, kun hakee SEKille harjoitteluun?

Eini & Mert: Luulimme, että näin isossa luovassa toimistossa pitää olla jo valmis ammattilainen hakiessa. Se ei kuitenkaan pidä paikkansa, koska täällä kyllä opetetaan ja neuvotaan. Tärkeämpää on se, että ottaa alusta asti oikean asenteen ja haluaa oppia. Meidän mielestä SEKillä pärjää parhaiten menestyksennälkäinen tyyppi, joka oikeasti haluaa kasvaa sudenpennusta markkinointialan superammattilaiseksi.   

Ja näin loppuun tietenkin keventävä: Mikä on paras juttu, mitä kesällä voi Helsingissä tehdä?

Eini: Kävellä vaan ympäriinsä. Aina löytyy joku kiva ravintola tai kahvila missä ei ole ennen käynyt.

Mert: Ehdottomasti extempore-yöuinnit Mustikkamaalla!

 

 

Saattaisit pitää myös näistä