SEK vahvistaa osaamistaan – tervetuloa Joonas ja Minna!  - SEK

11.10.2022
Uutiset

SEK vahvistaa osaamistaan – tervetuloa Joonas ja Minna! 

Syksyllä aloittaneiden Joonas Tauriaisen ja Minna Varstan pitkät urapolut johdattivat SEKiin. AD Joonas ja asiakkuusjohtaja Minna tuovat taloon vahvaa brändirakentamisen osaamista ja vuosien kokemusta. Annetaan uusien sekkiläisten kertoa itsestään lisää! 

Kuka olet ja mistä tulet?  

Joonas: 

Olen Joonas Tauriainen, AD, luova suunnittelija ja visuaalinen tarinankertoja. Tulin SEKiin Wunderman Thompsonilta, jossa ehdin työskennellä edelliset seitsemän vuotta. Kuudentoista vuoden mittaisella urapolullani olen ehtinyt tehdä monipuolisesti B2C ja B2B päätyä. SEKiin tullessani talossa oli myös aiemmin tutuksi tulleita asiakkuuksia. 

Minna:  

Olen Minna Varsta ja toimin asiakkuusjohtajana. Edelliset seitsemän vuotta työskentelin markkinointipäällikkönä Tokmannilla, jota ennen minulla on pitkä ura mainosalalta. Minulla on vahva tausta kuluttaja-, vähittäiskauppa- sekä matkailualan brändeistä. Brändinrakennus on ehdottomasti se omin juttu. 

Miksi juuri SEK? 

Minna:  

Olen aina arvostanut sitä hienoa ja pitkäjänteistä työtä, mitä SEK tekee suomalaisille brändeille. 

Asiakasportfoliossa on merkittäviä brändejä. Lisäksi SEKin arvomaailma ja työkulttuuri kohtaavat omien arvojeni kanssa. Yhdessä tekeminen motivoi minua ja on mahtavaa, että asiakkaan kanssa toimitaan yhtenä tiiminä. Näen täällä paikkoja omalle kehittymiselle strategisella puolella ja brändinrakennuksen työkalujen parissa. 

Joonas:  

SEK on näyttäytynyt minulle aina toimistona, joka on osoittanut vuodesta toiseen luovan tasonsa. Uskon, että moni pitkään alalla työskennellyt luova suunnittelija on jossain vaiheessa halunnut työskennellä SEKissä, enkä ole poikkeus. Hyvä maine on kiirinyt korviin ja täällä oli töissä hyviä tyyppejä jo entuudestaan. Kuten Minna sanoi, asiakkaisiin kuuluu kansainvälisestikin tunnettuja ja Suomen arvostetuimpia brändejä. Uskon, että minulla on täällä paljon annettavaa. 

Mikä on parasta työssäsi? 

Joonas:  

Minua motivoivat luova ideointi asiakkaan briiffin pohjalta ja asiakkaan haasteiden ratkaiseminen. Yhdessä tekeminen on minulle tärkeää. Ilahdun siitä, että toimistolla näkee ihmisiä. Työkavereiden kanssa yhdessä suunnittelu antaa paljon enemmän kuin yksin etänä työskentely. Kuvaukset ovat myös mielestäni työni parhaimpia hetkiä, ne jäävät aina muistoihin. 

Minna:  

Asiakkaan puolella työskenneltyäni muistelin lämmöllä mainostoimistomaailman luovuutta ja ratkaisukeskeistä asennetta. Tykkään innostaa ihmisiä ja olen tiimityöskentelijä, joten on ollut mahtavaa saada tiimeihin niin nuoria näkemyksellisiä tekijöitä kuin senior-tason osaajia. Roolini projektihenkilönä on tukea ja auttaa tiimiäni, ratkaista haasteita, tunnistaa tarpeita ja auttaa tiimiäni onnistumaan. Parhaaseen lopputulokseen pääseminen palkitsee.  

Onko sinulla jokin työn tekemisen motto? 

Minna: Pidän aidoista ihmisistä, olemme kaikki erilaisia. Siksi mottoni on ”ole oma itsesi”, se toimii aina.  

Joonas: Moton sijasta minulla on viisivuotiaan poikani piirtämä kuva petodinosauruksesta. Kuvan dinosaurus pitää otteessaan ukkoa, yläpuolella lukee ”sä pystyt tähän”. Tämä motivoiva teos sopii mielestäni tilanteeseen kuin tilanteeseen – koki olonsa sitten ukoksi tai dinoksi. 

Kerro vielä jotain, mitä sinusta ei ensinäkemältä arvaisi? 

Joonas:  

Lapsena minulla oli lemmikkinä harakka. Löysimme isäni kanssa pihaltamme pesästä pudonneen harakanpoikasen, jonka halusin pelastaa. Murskasimme linnulle matoja ruuaksi ja opetimme linnun jopa lentämään. Harri Harakan vointi parani, ja se muutti toivuttuaan vastapäiseen metsään. Harri tuli kuitenkin kutsumalla olalle syömään. Nykyään minulla on omia lapsia, joiden superhauskat jutut ja leikit ovat parasta vastapainoa työlle.  

Minna:  

Kirjoitin aikanaan yhtä Suomen suosituinta lifestyle-blogia, mitä en itsekään alkuun tajunnut. Muistan lasteni katselleen hieman huvittuneena, kun nappasin ruokakuvia ennen illallista. Koulussa puhuttiin yhtenä päivänä blogeista, ja poikani kertoi äitinsä kirjoittavan myös, jolloin blogin suosio valkeni sekä minulle että pojalle. Nykyään kaksi vanhinta lastani ovat lentäneet jo pesästä pois, joten aikaa löytyy töiden lomassa golfaamiselle ja veneilyyn. 

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)