Nordic Business Forum – katso ainakin nämä kolme puhujien videota

Tällä viikolla järjestettiin yksi maamme ja jopa maanosamme merkittävimpien business-tapahtumien joukkoon lukeutuva Nordic Business Forum. Hintavista lipuista ja näyttävästä puhujakaartista tunnettu tapahtuma vyörytti kaksipäiväisen seminaarin täydeltä puhujia, joiden aihevalikoimaan kuuluivat merkityksellisyys, vastuullisuus ja johtajuus. Isot aiheet vaativat kertausta, siksi nostan esiin kolme merkittävää videota, jotka kannattaa katsoa, olit sitten paikalle tai et.

 

Vuoden 2017 Nordic Business Forum oli minulle kävijänä ensimmäinen. Aiemmin kuulemani arviot tapahtumasta asettuivat asteikolle mahtavasta pelottavaan. Ymmärrän asteikkojen molemmat päät nyt, mutta omat tuntemukseni ovat positiiviset ja perustajien kunnianhimoa kunnioittavat. Tapahtumasta ei puutu ripaustakaan ison maailman meininkiä ja sen huomassa löytää itsensäkin olevan kaukana suomalaisesta perusmoodista, valmiina keskustelemaan estoitta niin isoista kuin pienistäkin aiheista ympärillä olevien ihmisten kanssa. Kiitos tästä kuuluukin isolta osalta niille ihmisille, jotka sain tavata tapahtumassa!

Tapahtuman aikana tein yhden paradoksaalisen havainnon, jota jäin miettimään. Nordic Business Forumissa käsitellään paljon maailmamme tulevaisuuden kannalta keskeisiä aiheita, mutta ne jäävät suurelle yleisölle tuhansien eurojen maksumuurin taakse. Moni puhuja onnistui pukemaan aiheensa tavalla, joka mahdollisimman monen tulisi kuulla, oli kyse sitten ilmastonmuutoksesta, johtajuudesta tai maailmantaloudesta. Näiden asioiden ymmärtäminen ja niiden parantaminen on meidän kaikkien juttu, ei vain C-suiten. Joten pidemmittä puheitta, tässä kolme nostoa Nordic Business Forumin puhujilta, jotka sinun tulisi nähdä:

 

1. Adam Grantin Ted Talk

Miksi? Raikkaita näkökulmia maailmaa muokkaavien ihmisten peruspiirteistä. Yllättäviä, jopa innostavia havaintoja yksilötasolta aina laajempaan viitekehykseen. Mikä parasta, taustalla on huomattava määrä laadukasta tutkimusta. Harva puhuja uskaltaa tunnustaa ohittaneensa miljardiluokan sijoitusmahdollisuuden, joten avoimuudesta pisteet kotiin.

2. James Hansenin (ja muiden) päivitys ilmastonmuutoksesta ja ratkaisuista

Miksi? James Hansenin puheenvuoro Nordic Business Forumissa oli tummanpuhuva eikä luvannut paljoa toivoa ilmastomme tulevaisuudelle. Oivan informatiivinen esitys saattoi kuitenkin olla hieman liikaa niille, joille perinteisen tieteelliset kaaviot ja reportatiivinen kylmyys aiheuttavat kysymysten sijaan väristyksiä. The Sotry of Climate Change tarjoaa paljolti samaa tietoa, hieman pureskeltavammassa muodossa.

3. Stéphane Geralli, How Companies Must Reinvent Themselves In Order to Survive

Miksi? Stéphane Garelli avasi tilaisuuden ja oli suosikkipuhujani koko setistä. Professorihabituksen täydellisesti adaptoinut, intellektuelli, asiantunteva ja hauska. Tätä komboa harvoin pääsee käyttämään kuvatessaan taloustietelijää. Moni Nordic Business Forumin puhujista on koettavissa varsin mukavasti kotisohvalta YouTuben välityksellä, mutta Stéphane Garellia voisin aidosti suositella kuunneltavan in situ. Alkupalan herran näkemyksiin saa kuitenkin liitetystä lyhyestä videosta.

P.s. Haluan kiittää järjestäjiä auliista kahvitarjoilusta. Tietotulva maustettuna syysflunssalla ei olisi ollut selätettävissä ilman jatkuvaa kofeiininsyöttöä.

 

 

Axel on kalastaja, musiikin ystävä ja työskentelee osana SEKin Planner-tiimiä. Axelin sydäntä lähellä ovat erityisesti B2B-markkinointi sekä erilaiset tavat yhdistää tietoa ja luovuutta. Axel on vahvimmillaan ratkoessaan erilaisia ongelmia ja usein keinot ovat yllättäviä ja erilaisia. Axelilta voit kuulla paljon erilaisia faktoja – etenkin kaloista.

Saattaisit pitää myös näistä