Moniosaajien maailma

Nykyään toimistoissa työskentelee paljon moniosaajia, joiden työtehtävät koostuvat useista eri osa-alueista. Esimerkiksi oma työpäiväni tuotantoharjoittelijana voi sisältää kaikkea tapahtumanjärjestämisestä sisällöntuotantoon ja analyysien tekoon. Moniosaajan työtehtävät ovat monipuolisia eivätkä ne ole pelkkää rutiinia. Ihmisillä on kunnianhimoa ja mahdollisuuksia kehittää itseään enemmän kuin koskaan. Myös koulujen kurssitarjontaa päivitetään jatkuvasti.

Voiko moniosaajaksi opiskella?
Harva meistä on motivoitunut moniosaaja syntyessään. Moniosaajaksi voi kasvaa, mutta myös nykyajan maailma opettaa meitä siihen. Tarjontaa ja mahdollisuuksia on, jos niihin vain haluaa tarttua. Kaikki on kuitenkin itsestä kiinni. Tulevaisuuden assistentitkin valmistuvat moniosaajiksi ja harvan titteli on assistentti. Koulussa opetus pidetään ajankohtaisena ja kurssitarjontaan kuuluu esimerkiksi bloggausta ja editointia. Suuntautumisvaihtoehtojakin saa valita useampia – eihän moniosaaja voi enää valita vain yhtä suuntautumista!

Persoonaton ei pärjää
Kuitenkaan pelkkä moniosaaminen ei riitä. Tarvitaan persoonaa ja taitoa viestiä siitä. Moni meistä ammattiviestijöistäkin unohtaa itsensä kehittämisen tärkeyden. Nykyaikana työelämä on haastava ja työnhaku on kuin urheilulaji. Hyvin valmistautuneena ja itsevarmana on jo lähempänä maaliviivaa.

Millaista on olla moniosaaja?
Kaikkien ei tarvitse, eikä pidäkään, olla moniosaaja. Kehittymishaluinen ihminen on utelias, ja tarvitsee vahvan persoonan, koska itsensä jatkuva kehittäminen on myös rankkaa. Se on kuitenkin palkitsevaa ja se antaa voimaa. Osa tarvitsee myös enemmän kannustusta kuin toinen, mutta epämukavuusalueella jokainen kasvaa ihmisenä.

Assistenttityön opintoni ovat päivittäin tukeneet tuottajaharjoitteluni työtehtäviä. Luova talo SEK on antanut tuottajaharjoitteluni aikana mahdollisuuden hyödyntää moniosaamistani työelämässä. Vaihtelevat työtehtävät ja annettu vastuu ovat vahvistaneet entisestään haluani olla luovan alan moniosaaja.

Moniosaajuus on ennen kaikkea asenne ja etu työelämässä: palava into ja uteliaisuus itsensä kehittämiseen eivät ole koskaan turhaa. Uskallathan sinäkin joskus hypätä tuntemattomaan?

 

SEKin tuottajaharjoittelija Mira on yhteisöviestintään suuntautunut johdon assistenttityön ja kielten opiskelija, joka syttyy luovista ideoista sekä out of the box -ajattelusta. Syksyllä Mira poistuu epämukavuusalueeltaan ja aloittaa vloggaamisen opiskelijavaihdosta Barcelonassa.

Saattaisit pitää myös näistä