02.04.2020
Blogi

Millaista on aloittaa uusi työ etänä? Esittelyssä SEKin 5 uusinta tulokasta

Kaikille on varmaan käynyt selväksi, että elämme poikkeuksellisia aikoja. Vaikka arki on mullistunut kertaheitolla, me tietotyöläiset sopeudumme koronakriisin ravistelemaan maailmaan päivä päivältä paremmin. Etätöitä on harjoiteltu jo pitkään, ja alkuihmetyksen jälkeen homma luistaa sujuvasti myös kotikonttoreilta käsin.

Täyspäiväinen komennus kotisohvan nurkkaan lasten, perheiden, parempien ja pahempien puoliskojen kanssa voi tuottaa monelle harmaita hiuksia. Mutta vähintään yhtä haastavaa on aloittaa uusi työ kokoontumiskieltojen vallitessa. Poikkeusolojen aikana SEKin rivistöt ovat vahvistuneet viidellä uudella tulokkaalla, jotka eivät ole päässeet lainkaan kiinni tavalliseen toimistoarkeen.

Millä fiiliksillä JenniJuliaMatildaMeri ja Nita hyppäävät porukkaan mukaan? Ja mitä vinkkejä uudet SEKkiläiset tarjoavat muille etäilijöille?

Kuka olet ja mistä tulet?

Jenni Pasanen, motion designer
Mie oon Jenni, alunperin kotoisin Joensuusta. Murteesta heti tunnistaa! Tulen SEKiin Werkligiltä tekemään motion designia, 2D:tä ja 3D:tä.

Julia Ruuskanen, viestinnän trainee
Olen Julia, SEKin uusi viestinnän trainee. Rantaudun pääkaupunkiseudulle pikimmiten Oulusta, missä viimeistelen parhaillaan ensimmäisen vuoden maisteriopintoja kauppakorkeakoulussa. Opintojen ohessa olen kartuttanut kokemusta niin mainostoimistossa kuin BusinessOulun tapahtuma- ja markkinointitiimissäkin. 

Matilda Kivelä, copywriter
Tulen Agency Leroyn kautta SEKiin copywriteriksi. Agency Leroylla työskentelin monen klassikkobrändin ja useiden kiinnostavien uusien tulokkaiden kanssa konseptoiden lehtiä, kirjoja, identiteettejä ja kampanjoita.

Meri Manner, asiakkuusjohtaja
Viimeisen vuoden olen työskennellyt kahdessa start-upissa Amazon-konsultoinnin ja työntekijäkokemuksen parissa. Sitä ennen olen tehnyt pitkän uran mediatoimistossa, viimeisimpänä OMD Finlandin operatiivisena johtajana. SEKiin tulen asiakkuusjohtajaksi.

Nita Rehtonen, tuottaja
Olen Nita, syntynyt Helsinkiin ja varttunut Käpylässä. Nykyään asun Kalliossa labradorinnoutajani Mairen kanssa. Minut on palkattu OSASTOlle (SEKin uusi liikkuvan kuvan yksikkö) tuottajaksi.

Millaista on aloittaa uusi työ etänä?

Jenni: Olen tehnyt paljon friikkuhommia viikonloppuisin ja töiden jälkeen, eli samoilla linjoilla siis mennään. Toivotaan, että laitteet kestävät uuden työn aloittamisen innon!

Julia: Toki uuden työn aloittaminen aina vähän jännittää, ja etänä aloittaminen lisää tähän vielä oman twistinsä. Mutta uskon, että hommat lähtevät rullaamaan ongelmitta, kun asenne on kunnossa!

Matilda: Kummallista ja hauskaa, mutta kiitos hyvän ja huumorintajuisen vastaanoton ei ole edes jännittänyt liikaa. Olen käynyt jo monta tosi hyvää keskustelua, joita edes pätkivät yhteydet eivät ole hidastaneet.

Meri: Toisaalta on mennyt paremmin kuin odotin, mutta onhan tässä aikamoinen hässäkkä päällä, kun on samaan aikaan myös etäkoulun ope ja tarhan täti. Tilanne on tietty sama muillakin vanhemmilla.

Nita: Yllättävän hyvin se on sujunut – eipä tässä oikeastaan ole ollut vaihtoehtoja. Haluankin vielä kiittää kaikkia, jotka ovat etänä huomioineet ja tsempanneet erikoiseen aloitukseen!

Miten pidät työpäivät tuottavina?

Julia: Rakastan organisointia, joten minulle tärkeää on käydä heti aamusta läpi, mitä kyseisenä päivänä on saatava aikaan. Tällöin päivät voi jaksottaa siten, että muistaa myös pitää taukoja.

Matilda: Yritän pitää sopivasti hengähdys- ja venyttelytaukoja. Käyn lounasaikaan myös usein kävelyllä ja hakemassa Waystä toastin ja kaakaon, se piristää aina.

Nita: Yritän pitää jonkinlaista rytmiä yllä: käyn aamukävelyllä koiran kanssa ja puen normaalivaatteet päälle. Jos alkaa tökkiä päivän aikana, käyn haukkaamassa raitista ilmaa. Ja tietty to do -listat!

Onko etätyössä jotain yllättäviä plussapuolia?

Jenni: Ehtii syödä kunnon aamupalan, kun ei tarvitse pyöräillä töihin. Miinusta on toki se, että kunto ei kasva.

Julia: Etätyö saattaa olla tällaiselle nimien unohtelijalle alkuun jopa hyvä juttu. Toimistolla on sitten nimet hallussa.

Matilda: Tauoilla kehtaa venytellä estoitta.

Meri: Palaverit tuntuvat sujuvan normaalia nopeammin ja matkoihin ei kulu aikaa.

Nita: Voi pitää verkkareita päällä normaalia enemmän. Ja olen löytänyt inspiksen kokkaamiseen!

Mistä haet inspiraatiota juuri nyt?

Jenni: Netistä, luonnosta, elämästä, joka paikasta ja koko ajan. Ikinä ei tiedä, mistä mikäkin idea putkahtaa.

Julia: Rakastan tanssimista, ja inspiraatiota saan nyt online-tanssikurssilta.

Nita: Tällä hetkellä erilaiset äänimaailmat ja arkkitehtuuri inspiroivat. Viime päivinä Nowness on ollut jatkuvasti auki. Tietysti myös kevät ja aurinko!

Matilda: Dokkareista, sanaristikoista, tarinoista 1970-luvun Los Angelesista ja arkisten asioiden fiilistelystä. Merkillisinä aikoina ihan tavallisistakin asioista tulee yhtäkkiä merkityksellisiä.

Meri: Luonnosta ja ulkoilusta. Yllätyksekseni olen myös onnistunut kuuntelemaan äänikirjoja paljon enemmän kuin aikaisemmin.

Mikä sai sinut hakemaan SEKiin?

Jenni: Olin harkinnut maiseman vaihtoa jo tovin, koska halusin nähdä ja kokea, miten toisenlaisessa toimistossa tehdään asioita. Ennen kuin ehdin hakea mihinkään ystäväni otti minuun yhteyttä SEKiltä. Se puhelu johtikin yllätyshaastatteluun, ja tässä sitä nyt ollaan.

Nita: Lyhyesti ja ytimekkäästi: Kimi Issakainen (OSASTOn Chief Creative) – inspiroiva, lahjakas ja rohkaiseva tyyppi. Kimillä oli selkeä visio OSASTOsta, ja hän sai minut innostettua mukaan.

Meri: Olin kuullut paljon hyvää uusilta SEKkiläisiltä toimiston nykyisestä kulttuurista ja tekemisestä. Jo ensimmäisissä keskusteluissa tämä tunne myös vahvistui itsellä.

Kerro itsestäsi jotain yllättävää!

Jenni: Harrastan sijoittamista? Korianteri on pahaa? Minulla on 12 puuta kodissani? Luulin 20 vuotta, että miulla ei oo murretta? Onpa vaikea kysymys, mikään ei enää osaa yllättää.

Julia: Yllätin ihan itsenikin yhdeksän vuoden saksan kielen opiskelun jälkeen lähtemällä Ranskaan yliopistovaihtoon. Mutta tämä päätös osoittautui yhdeksi elämäni parhaista!

Matilda: Vietän monta tuntia viikossa veistämässä keraamisia veistoksia ja haaveilen omasta ateljeesta.

Meri: Olen asunut Portugalissa ja Ruotsissa. Teen vapaaehtoistyötä tukihenkilönä.

Nita: Olen DJ. Soitan ja rakastan dancehallia, reggaetonia, afrobeatteja ja muuta rytmikästä musaa. Ylläpidän salaista IG-tiliä @reggaehtonen, joka kannattaa käydä kurkkaamassa, jos todella kuivat reggaemeemit kiinnostaa. Puhun sujuvaa espanjaa, tanssin salsaa ja harrastan surffausta aina kun voin. Palasin juuri kolmen kuukauden matkalta Meksikosta, jossa pyöritän pientä Meksikossa valmistettujen tuotteiden kauppaa. Myymme muun muassa vaatteita ja surffijuttuja.

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)