Mahdottomasta totta

”Mitä jos kaikki meneekin hyvin?” sanoi Sami kesken suunnittelun. Olimme tekemässä ihan erityistä projektia, Suomi 100 -juhlavuoden filmiä valtioneuvoston kanslialle, ja puhe oli kääntynyt tulevaisuuteen. Niin, mitä jos tulevaisuus ei olekaan täynnä uhkia, vaan jotain hyvää ja kaunista meille kaikille?

Siitä se alkoi syntyä. Vähän yli sata vuotta sitten itsenäinen Suomi oli lähes mahdottomalta tuntuva ajatus. Lisätään perään korkeatasoinen koulutus, sosiaaliturva, ilmainen terveydenhuolto kaikille, naisten asema… Lukemattomat asiat, joita pidämme tänään itsestäänselvinä, ovat aikanaan olleet monen mielestä hulluja haaveita, silkkaa mahdottomuutta. Ja kuitenkin suomalaiset, ihan tavalliset ihmiset, tekivät niistä totta. 

Ehkä historia sanookin meille sen: Uskokaa tekin. Edelleen. Meistä jokainen voi tehdä jotain sen eteen, että kaikkien olisi parempi elää. 

 

Katso filmi englanniksi täältä ja ruotsiksi täältä

 

Marjo Taura on Sekin luova suunnittelija, jota inspiroivat eniten ihmiset. Hän etsii merkityksiä järjen ja tunteen risteyksistä ja haaveilee salaa kakkosurasta New Yorkin jazzklubeilla.

Saattaisit pitää myös näistä