Luulen näkeväni jotain suurempaa - SEK

21.06.2022
Blogi

Luulen näkeväni jotain suurempaa

EMEA-alueen viestintäalan suurin ja kaunein kilpailu Sabre Awards järjestettiin Lontoossa toukokuun viimeisellä viikolla. Meillä oli kunnia käydä pokkaamassa Zalandolle ja Abloylle tekemistämme kampanjoista kategorioiden pääpalkinnot, mutta aurinkoisesta Lontoosta jäi pokaalien lisäksi käteen paljon muutakin. Erityisesti tilaisuus muistutti, kuinka tärkeää ihmisten kohtaaminen on kasvotusten.

Sabre Awards ja sitä edeltänyt Summit osoittivat jälleen, ettei kyseessä ole ainoastaan konsulttien ankkalampi. Upeat asiakkaamme nimittäin matkasivat paikan päälle – niin Suomesta kuin Englannista – aina johtotasoa myöten. Lisäksi Suomessa asiakkaamme elivät täysillä mukana tuloksia jännittäen. Tämä on täysin linjassa asiakkaidemme yleistyvän toiveen kanssa: ”Haluamme menestyä kansainvälisissä kilpailuissa”.

Miksi näin? Voittaminen tai ehdolle pääseminen vaatii, että työ on ollut toimialallaan poikkeuksellisen hyvä ja tulokset sen mukaiset. Kansainvälisissä kilpailuissa korostuvat erityisesti vastuullisuus ja merkityksellisyys, joten samalla on luotu jotain hyvää. Eikä palkintoja koskaan voita ainoastaan yksi henkilö tai toimisto, vaan menestys luodaan tiiminä asiakkaan kanssa. Aina.

Asiakkaat siis arvostavat entistä enemmän kilpailumenestystä, mutta pokaali tai kunniakirja ovat vain yksi seuraus onnistuneesta yhteistyöstä. Kilpailuihin osallistuminen ja niissä menestyminen kertovat siitä, että asioita on tehty kokonaisvaltaisesti oikein monella saralla ja yhteistyöllä on ollut positiivinen vaikutus ympäröivään maailmaan. Ja tätä on todellakin syytä myös juhlistaa yhdessä.

Soihdunkantaja Ukrainasta

Palkintogaala edeltäneessä Summit-tapahtumassa pääsimme seuraamaan huippupuhujien näkemyksiä muun muassa yritysten tapoihin rakentaa luottamusta, mahdollisuuksiin lujittaa työyhteisöjen monimuotoisuutta sekä kuulemaan yksityiskohtaisesti, kuinka Briteissä hoidettiin pandemia-ajan viestintä.

Mieleenpainuvin ja vaikuttavin puhuja oli kuitenkin henkilö, joka ei viisumiongelmien takia päässyt edes paikalle. Ukrainalainen Nataliya Popovych palkittiin gaalassa vuonna 2014 alkaneesta työstään informaation välittämiseksi Venäjän aggressiosta ja sotatoimista. Popovychin sijaan eri maiden viestintäammattilaisten muodostamasta vapaaehtoisverkostosta puhui David Gallagher, jonka lisäksi kuulimme koskettavan videotervehdyksen runnellusta maasta.

Olemme kaikki nähneet uutisia Ukrainasta, mutta asioiden käsittely ammatillisesta näkökulmasta toi aiheeseen entistä enemmän syvyyttä. Puheenvuoron jälkeen paikallaolijat valtasi sama tunne: vilpitön auttamisen halu ja tarve tehdä jotain merkityksellistä. Tämä yhteisöllinen tunne ei olisi ollut mahdollinen ilman samassa tilassa olemisen luomaa kokemusta.

Joten kun kysyt, mikä oli Sabre Awardsien tärkein anti, vastaukseni ei ole vain kansainväliset kontaktit, oivaltavat puheenvuorot, kaksi pokaalia tai tiimiytyminen. Vaan muistutus siitä, että maailmaa voi omien käsien kautta tosiaan muuttaa paremmaksi – tarvitaan vain Nataliyan kaltaisia soihdunkantajia, jotka jakavat valoa ympärilleen pimeimmälläkin hetkellä.

Janne Malinen
Client Director

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)