08.03.2021
Uutiset

Bränditalo SEK lahjoittaa 100 tuntia luovaa työtä naisyrittäjille

”Nyt vain 1 % rahoituksesta menee naisten perustamille yrityksille”

Tiedote 8.3.2021

Ikoninen bränditoimisto SEK nostaa naisten päivän kunniaksi uransa alussa olevat naisyrittäjät valokeilaan ja tarjoaa heille apuaan. Hakemusten perusteella valitaan kahdesta viiteen naisten perustamaa yritystä, joille lahjoitetaan luovaa työtä.

Aloite on osa SEKin vuosittaista Mad Women -liikettä, joka kampanjoi naisten verkostoitumisen ja työelämän tukemisen puolesta.Tällä hetkellä kansainvälisesti on arvioitu, että vain yksi prosentti kaikesta uusien yritysten keräämästä rahoituksesta menee naisten perustamille yrityksille*. Suomessa prosenttiluvun arvioidaan olevan vain hieman korkeampi, noin viiden prosentin*tienoilla.Vallitseva koronapandemia on pahentanut tilannetta entisestään, tehden naisten rahoituksen keräämisestä entistä haastavampaa.

”Meillä on SEKissä 130 markkinointiviestinnän huippuosaajaa.Haluamme antaa vetoapua aloittaville naisyrittäjille ja auttaa heitä menestymään”, kertoo yksi Mad Women -kolletiivin jäsenistä, SEKin seniorsuunnittelija Ritva Isteri.

SEKin asiakkaina on Suomen tunnetuimpia brändejä ja yrityksiä, jotka toimivat Suomessa sekä kansainvälisillä markkinoilla. Nyt toimisto lahjoittaa 100 tuntia luovaa työtä naisyrittäjille. Apua voi saada tarpeen mukaan brändin rakentamisesta designiin, konseptointiin, markkinointiviestintään, viestintään, videoihin tai visuaaliseen suunnitteluun.

Suomi tarvitsee yrittäjyyttä –haaste koko alalle

Mukaan voivat hakea naiset, joilla on tiensä alussa tai käännekohdassa oleva yritys tai liikeidea tai kasvuhakuinen startup. SEK valitsee saapuneista hakemuksista 2-5 autettavaa, joille lahjoitetaan luovaa työtä. Yrityksiä valitsemassa on myös kampanjan yhteistyökumppanina toimivan Suomen Yrittäjänaisten toimitusjohtaja Carita Orlando.

”Naisilla on valtavasti tietoa ja kokemusta monista naisvaltaisista aloista kuten terveydenhuollosta tai opetuksesta. Tämä on hieno kampanja, joka nostaa esille naisten aliedustuksen startup-maailmassa, sillä naisten osaamista ja näkemystä tarvitaan uusissa tuote-ja palveluinnovaatioissa. Haluamme olla mukana kannustamassa yrityksiä antamaan tukensa tai investoimaan naisten yrityksiin”, Orlando toteaa.

Yrittäjien tukeminen sopii hyvin myös SEKin arvoihin ja historiaan. ”Olemme 85-vuotias yritys ja Suomen ensimmäisiä mainostoimistoja.Tarinamme syntyi aikoinaan kolmen mainospiirtäjän unelmasta, jota Aarne Salomaa lähti tukemaan kaupallisella osaamisellaan. Salomaan perhe omistaa yrityksen edelleen”, kertoo pitkän uran alalla tehnyt ja monet palkinnot pokannut Isteri.

Mad Women -liikkeen henkeen kuuluu, että vuoropuheluun ja toimintaan kutsutaan koko ala. ”Haastamme myös muut markkinointiviestinnän toimistotmukaan lahjoittamaan luovaa työtä naisille. Suomi tarvitsee yrittäjyyttä.” Haku on käynnissä 8.3.–30.3. osoitteessa: www.sek.fi/madwomen

Lisätietoja:
Essi Orama
p. 040700 8306
essi.orama@sek.fi
SEK | Part of Grey

Pohjoismaisen sijoitusyhtiö Unconventional Venturesin julkaiseman raportin mukaan naisten perustamien kasvuyritysten osuus kerätystä rahoituksesta on vain yksi prosentti. Miesten perustamien yritysten osuus kerätystä rahasta on 93 prosenttia, ja loput kuusi prosenttia ovat eritaustaisten perustajien yrityksiä. Suomessa naisten perustamien yritysten osuus rahoituksen saaneista on viisi prosenttia.

Mad Women on SEKin vuonna 2018 lanseeraama Naisten päivä -konsepti, jossa teema vaihtuu vuosittain. Mad Women -konseptin tavoitteena on lisätä verkostoitumista ja vuoropuhelua yli toimistorajojen. Vuonna 2018 nostettiin SEKin omia, legendaarisia naissuunnittelijoita, vuonna 2019 teemana oli naisten välinen verkostoituminen ja vuonna 2020 teemana oliNaiset, joita kehutaan selän takana.Vuonna 2021 teemana on Naiset, joille 1 % ei riitä.

SEK on 130 intohimoisen ammattilaisen luova bränditalo. SEKissä rohkea luovuus yhdistyy strategiaan, näkemykseen ja dataan. Menestyksekäs brändi rakennetaan koskettavien ja liiketoimintaa kasvattavien konseptien avulla. Tuotamme merkityksellisiä viestinnän ja vaikuttamisen sisältöjä asiakkaan kaikkiin kohtaamispisteisiin.

Suomen Yrittäjänaiset on valtakunnallinen etujärjestö yrittäjänaisten asialla. Vaikutamme yrittäjänaisten aseman parantamiseksi ja kannustamme naisia menestyvään yrittäjyyteen. Verkostoomme kuuluu 5000 jäsentä noin 60 paikallisyhdistyksessä. Missionamme on edistää yrittäjänaisten välistä yhteistyötä, tasa-arvoista asemaa yhteiskunnassa ja vaikuttaa yrittämistä kannustavaan päätöksentekoon Suomessa ja Euroopan unionissa. www.yrittajanaiset.fi

Jaa juttu:

Luitko jo nämä?

Lähimmät kumppanimme: INGO (Tukholma), UNCLE GREY (Kööpenhamina) ja TRY (Oslo)