10 parasta asiaa mainostoimistossa työskentelemisessä

Ville Verkkapuro

Ville Verkkapuro

Minulla tulee tammikuussa kuusi vuotta täyteen alalla. Tässä asiat, joista olen nauttinut eniten:

 

  1. Spiikin valvominen. Henkilökunta ja speaker ovat poikkeuksetta mukavia, saat kahvia ja sinun tarvitsee vain istua alas ja kuunnella. Koko homma on ohi vartissa ja paikalla on useimmiten myös koira.

 

  1. Vilpitön innostus presentaatiossa. Jos haluat myydä idean, tämä on varmin tapa. Homman juju on siinä, että sitä ei voi pakottaa: sen täytyy olla vilpitöntä.

 

  1. Oman mainoksen näkeminen. Istut auton etupenkillä, osoitat sormella mainosta ja sanot ystävällesi: ”tein tuon”.

 

  1. Oluet töiden jälkeen. On etuoikeus saada työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa on kivaa humaltua.

 

  1. Kiitos. Sen sanominen on yhtä ihanaa kuin sen kuuleminen. Toimistomme kulttuurissa kiitos kuuluu pienimpäänkin panokseen.

 

  1. Kuvauspäivän catering. Kuvauksissa on useimmiten seisova pöytä, joka on täynnä kahvia, suklaata, leipää ja keksejä. Tämän ansiosta ymmärsin, että aamiaisen ja lounaan välillä on olemassa useampia aterioita.

 

  1. Kilpailijoiden loistavat mainokset. Hyvä mainonta on hyvää mainontaa, riippumatta sen tekijästä. En pidä siitä, kun mainostoimistoissa työskentelevät parjaavat muiden toimistojen erinomaisia töitä ja etsimällä etsivät niistä virheitä. Hyvä mainonta on meidän kaikkien etu.

 

  1. Yksinkertaiset ja hauskat asiat. Ideoidessa tulee aina ottaa vakavasti ne yksinkertaiset ja hölmöt asiat, jotka saavat sinut nauramaan.

 

  1. Rentoutuminen asiakkaan kanssa. On kaunista, kun asiakas kertoo jotain henkilökohtaista elämästään ja harrastuksistaan. Silloin tiedät olevasi oikeilla raiteilla. Pidän siitä, kun uskallan paljastaa tatuoidut käteni ja keskustella rennosti – sen sijaan, että pitäisin kauluspaitaa ja puhuisin töistä, töistä ja pelkästään töistä.

 

  1. Hauskanpito. Jos mainostoimistossa työskentely ei olisi hauskaa, en haluaisi tehdä sitä. Tässä muutama vinkki: pidä hieman pidempi lounastauko, ota ryyppy toimistolla, sano hölmöin idea ääneen.
Ville Verkkapuro

Ville Verkkapuro

Creative

Twitteröi: @VilleVerkkapuro

Saattaisit pitää myös näistä