POISTA MYKISTYS

Vianor

Maailman katsotuin kesärenkaiden vaihto

Mitä?

Vianor on viime vuosien aikana kasvanut systemaattisella työllä merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi rengaskaupassa ja -palveluissa. Vahva kilpailuetu on syntynyt asiakkaiden ja heidän yksilöllisten tarpeidensa tuntemuksesta.

Haaste

Kansainvälisillä markkinoilla rengasliiketoiminta on polarisoitunut: globaalit rengasbrandit markkinoivat yli kahdeksannumeroisilla summilla ja itsenäiset paikalliset pienyrittäjät tuntevat seutunsa autonomistajat henkilökohtaisesti, usein jopa vuosikymmenten takaa.

Vianor toimii näiden kahden ääripään välissä, jossa elintila ja luottamus ansaitaan vain ja ainoastaan olemalla jatkuvasti ”asiakkaan pulssilla”.

Vianor oli syksyllä 2014 tienhaarassa: markkinaosuuden kasvattaminen mainonnalla olisi edellyttänyt markkinointibudjetin moninkertaistamista. Siksi Vianor valitsi haastajabrandiasenteen, hylkäsi perinteisen mediamainonnan ja siirtyi väittämisestä tekoihin.

Insight

Vianor tuntee asiakkaansa läpikotaisin ja voi luoda arvoa juuri heille – jopa renkaidenvaihdon aikana.

Toimenpiteiden ydinkohderyhmäksi valittiin Vianorin nykyiset asiakkaat. Alueellisesti keskityimme yhden kaupungin, Göteborgin, ympäristössä asuviin asiakkaisiin. Aloitimme tutkimalla Göteborgissa pinnalla olevia ilmiöitä, ihmisten harrastuksia sekä mielenkiinnon kohteita ja vertasimme löytyneitä ryhmiä Vianorin asiakaskantaan. Intohimon kohteista yksi yhdisti ratkaisevaa määrää Vianorin asiakkaita: heavy metal.

Ratkaisu

Etsimme Vianorin asiakkaista heavy metal -fanit ja tarjosimme yhdessä göteborgilaisen power metal -legendan, Hammerfallin kanssa heille maailman unohtumattomimman renkaiden vaihdon ryyditettynä henkilökohtaisella keikalla.

Renkaidenvaihdot sovittiin Vianorin normaalin palvelumallin mukaisesti hevareiksi tunnistettujen asiakkaiden kanssa – Hammerfall-fanien hämmästys oli siis aina aitoa.

 

Tulokset

Yli 1,7 miljoonaa katsojaa Facebookissa ja YouTubessa. Videota jaettiin 9 860 kertaa sosiaalisessa mediassa. Ansaitun median arvo oli 8,1 miljoonaa euroa.

Blabbermouth
Metal Hammer
Expressen
Dagens Media
Gaffa


 

 

EFFIE AWARDS FINLAND – Pronssi
Pienet ja alueelliset budjetit, 2015

GREY Creative Counsil
Nugget 2015

CANNES Shortlist: Entertainment, Music, 2016